MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: Erhan Tuncel Ermeni asıllıdır

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Hrant Dink meselesinin çok karmaşık bir mesele olduğunu belirterek, "Onun özellikle yönlendiricisi olarak bugün tutuklanmış bulunan Erhan Tuncel, Elâzığ'ın Temte köyündendir ve Ermeni asıllıdır.

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: Erhan Tuncel Ermeni asıllıdır

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Hrant Dink meselesinin çok karmaşık bir mesele olduğunu belirterek, "Onun özellikle yönlendiricisi olarak bugün tutuklanmış bulunan Erhan Tuncel, Elâzığ'ın Temte köyündendir ve Ermeni asıllıdır. Dolayısıyla aslında bir Ermeni'nin öldürülmesinde bir Ermeni'nin rol aldığını da göz önüne alması lazım herkesin." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Demokratikleşme Paketi' olarak bilinen 'Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' kabul edildi. MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, nefret ve ayrımcılığın gerçekten bir ülkede hiç olmaması gereken bir konu olduğunu ifade etti.

"Bir ülkede azınlık statüsünde vatandaşlar da olmamalı. Her bireyin o ülkenin vatandaşları olarak, herkesin sahip olduğu ortak değerlere sahip olmaları ve birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacak, herkesin birbirine saygı duyduğu bir ortam yaratılmalıdır." diyen Halaçoğlu, nefretin ikinci aşamasının insanlık suçu, bir sonraki aşamasının ise soykırım olduğunu vurguladı.

"Nefretin doğurduğu kin ve insanlar üzerindeki etkileri öylesine büyük bir hâl alır ki bir toplum içerisinde hedef gözetilmeksizin insanlara karşı yürütülen katliamlar, insanlık suçu olarak adlandırılır." diyen Halaçoğlu, şöyle devam etti: "Yani diyelim ki Kızılay'ın bir bölgesinde Allah korusun ama bir bomba patlatıldı, şu kadar vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu, hedef gözetilmeksizin, uluorta yapılan bir saldırıdır ki bu insanlık suçu olarak adlandırılır. Diğer taraftan, bu olayın daha farklı bir biçimde gelişmesi ise yani belli bir grubu, siyasi ve etnik grubu tamamen yok etmek kastıyla yapılacak olursa -herkesi öldürmek söz konusu değil ama- bu tamamen soykırım olarak adlandırılır. Şimdi, burada PKK'nın yapmış olduğu bombalama hareketleri veya DHKPC'nin yaptığı bombalama hareketleri tamamen insanlık suçu olarak adlandırılır. Dolayısıyla nefret suçunu bu biçimde de değerlendirmek gerekir. Yani doğrudan doğruya kişileri aşağılamak veya onların sahip oldukları ırki, dini veya renk veya cinsiyet gibi çeşitli sebeplerle onları aşağılamak tamamen nefret suçuna girer. Bunun önüne geçmenin en önemli yolu tabii ki sadece cezaların artırılması değil ama caydırıcı bir unsur olması da önemlidir çünkü çok ağır bir suç olarak nitelendirilmek zorundadır nefret suçu. Dediğim gibi, bir sonraki aşaması insanlık suçu olarak adlandırılır, insanlığa karşı yapılan suçlar olarak adlandırılır. Bir sonraki aşaması ise soykırım olarak adlandırılır. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde ele alınması gerekir ve biz bu sebeple beş yıla çıkarılması teklifinde bulunduk."

"OGÜN SAMAST'I YÖNLENDİREN KİMLERDİ?"

Hrant Dink meselesine de değinen Halaçoğlu, "Hrant Dink meselesi çok karmaşık bir meseledir, sanıldığının aksine çok farklıdır, sadece Ogün Samast'la ilgili değildir. Onun özellikle yönlendiricisi olarak bugün tutuklanmış bulunan Erhan Tuncel, Elâzığ'ın Temte köyündendir ve Ermeni asıllıdır. Dolayısıyla aslında bir Ermeni'nin öldürülmesinde bir Ermeni'nin rol aldığını da göz önüne alması lazım herkesin. Bunun hangi anlama geldiğini ben şu an için söylemiyorum ama bunu ciddi şekilde ele almak gerekir ve hemen birilerini suçlamanın çok yanlış olduğunu belirtmek için bunu ifade ettim. Yani Ogün Samast'ı yönlendirenler kimlerdi, bunun ardında kimler vardı, bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Dolayısıyla bu konularda ciddi biçimde araştırma yapılmalı, mahkemeler bunları ciddi şekilde değerlendirmeli ve ondan sonra kamuya açıklama yapmak suretiyle özellikle nefrete dönüşebilecek konuların önüne geçmelidir." diye konuştu.

"ANADOLU'DA HİÇBİR ZAMAN KÜRDİSTAN İFADESİ KULLANILMADI"

Anadolu'ya Türkler geldiği zaman Anadolu'da sadece ve sadece Bizanslılar olduğunu, onun dışında herhangi bir beylik olmadığını dile getiren Halaçoğlu, "Bizanslıların hakimiyeti altında olan bir toprak Türklerin eline geçti. Özellikle şunu da belirteyim; Anadolu'da -daha önce de söyledim- hiçbir zaman 'Kürdistan' ifadesi kullanılmadı, yoktur, coğrafya terimi olarak da yoktur. Kürdistan coğrafyası Süleymaniye-Erbil bölgesindedir ve bunlar da 1090'lı yıllara ait kaynaklarda da vardır. Anadolu'da sadece Kürdistan eyaleti 1847 yılında kurulmuştur, 1839 Tanzimat Fermanı'ndan sonra, o da on yıl ayakta kalmıştır, Batılıların isteği üzerine. Ondan sonra da olmamıştır. Dolayısıyla bunları, tarihi söylerken doğru yerine oturtmak gerekir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar