MHP Grup Başkan Vekili Vural: Vatandaşlara yasak, teröristlere serbest

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, vatandaşların bilgi edinme ve ifade hürriyetine yasak getirenlerin, İmralı canisi ile Kandil'deki canilere özgürlük alanı geliştirdiğini iddia etti: "Muhtemelen Twitter kapatmaları, Youtube ve Facebook'un üzerindeki ba.

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkan Vekili Vural: Vatandaşlara yasak, teröristlere serbest

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, vatandaşların bilgi edinme ve ifade hürriyetine yasak getirenlerin, İmralı canisi ile Kandil'deki canilere özgürlük alanı geliştirdiğini iddia etti: "Muhtemelen Twitter kapatmaları, Youtube ve Facebook'un üzerindeki baskıların amaç ve hedefi de zaten bu tür kirli, pis rezaletlerin önünü kapatmak olabilir."

Seçim çalışmalarına katılmak üzere bugün Çanakkale'ye gelen Vural, ilk olarak partisinin il başkanlığında basın açıklaması düzenledi. Gündemdeki Twitter kapatılmasına değinerek, "Ey Sayın Başbakan, dişin ağrımaz elin durursa, başın ağrımaz dilin durursa. Senin uzun elinin ve uzun dilinin hesabını, bu milletin özgürlüklerini keserek bu millete mi kestireceksin? Sen milletin Twitter'ini kapatacağına dilini kapatsan, ağzını kapatsan daha iyi olur. Sen bu rüşvetlere bulaşan adamların eliyle uğraşacağına ellerini durdursan daha iyi olacak." dedi.

Diyarbakır'da dün düzenlenen Nevruz kutlamalarını da değerlendiren Grup Başkan Vekili Vural, Türkiye için kara bir leke olduğunu öne sürdü: "21 Mart, yine Türkiye için kara bir lekedir. Doğrudan doğruya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İmralı canisi Öcalan'a, 21 Mart'ta yine miting yaptırmışlardır ve Öcalan, bu mintingde Recep Tayyip Erdoğan ile bu sürecin eş başkanı olduğunu, bir koalisyon ortağı olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bugün maalesef Diyarbakır'da teröristbaşı mektubunun, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hazırladığı söylenen, muhtemelen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de hazırladığı bir mektupla bu süreç içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Erdoğan'ın siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu rezalet Adalet ve Kalkınma Partisi'nin PKK ile, Erdoğan'ın da Öcalan ile işbirliği içinde olduğunu ortaya koyuyor ve böylesine Diyarbakır'daki bir mitingte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı olan PKK terör örgütünün Kandil'deki yöneticileri, Diyarbakır'daki bir mitingde canlı olarak hitap edebiliyor. PKK'ya miting düzenletiyor AKP. Böyle bir rezalet, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmadı. Vatandaşın bilgi edinme ve ifade hürriyetine yasak getirenler, İmralı canisi ile Kandil'deki canilere özgürlük alanını geliştiriyor. Vatandaşa yasak, teröristlere serbest. Vatandaşın kendi arasında ifade hürriyetini, iletişim hürriyetini kullanması yasaklanıyor ama teröristlerin meydanlarda vatandaşlara hitap etmesinin önü açılıyor, serbest bırakılıyor. İşte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zihniyeti ortaya çıkmıştır."

Konuşmasının ardından bir gazetecinin, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ses kayıtlarının internete düşeceği duyumlarını hatırlatması üzerine Oktay Vural, konuyu çok yakinen takip ettiklerini söyledi: "Kazayla ilgili konu, TBMM Araştırma Komisyonu'nda. Çok yakinen takip ediyoruz. Bu konuda iddialar var. Bu iddiaların ortaya çıkmasını bekliyoruz. Zaten kendi partisi ve ailesi de çok yakinen takip ediyor ama biz de MHP olarak bunu bekliyoruz. Bu konuda gerçekten neler yapılmış, neler edilmiş, bu milletin bilme hakkı vardır. Bu tezgahın içinde kimler var, kimler yok, nedir, ne değildir, millet öğrenmek istiyor. Ses kaseti çıkacağı ifade edildi. Çıktıktan sonra bu konudaki tavrımızı ortaya koyacağız ama maalesef biliyorsunuz Cumhurbaşkanı ve Devlet Denetleme Kurulu da devreye girdi. Ayrıca özel yetkili mahkemeler de kaldırılınca bu süreç, mahkeme süreci de epey uzadı. Zannederim bu iddialar ortaya çıktığı zaman bir başka seyire doğru gidecektir. O da bir yerel seçim öncesi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu." CİHAN

Yorumlar