MHP eski kaleleri için atağa geçti

MHP, 7 Haziran seçimlerinde bir önceki seçimde kaybettiği eski kalelerinden yeniden vekil çıkarabilmek için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
MHP eski kaleleri için atağa geçti

21 Mart’ta yaptığı iri kongre ile umumi seçim öncesinde parti yönetimini yenileyen MHP, listeleri seçime yönelik hususi bir taktikle şekillendirdi.

MHP Genel Başkanı MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli, listelerde, seçimde teşkilatı harekete geçirecek tercihlerde bulundu.

MHP ESKİ KALELERİNİ GERİ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, partinin eski ‘kale’leri şekilde isimlendirilen vilayetlerde son mahalli seçimde yakalanan ivmenin umumi seçimde mebus sayısına yansıtılabilmesi için teşkilatlardaki vazifesini bırakıp mebus adayı bulunan adlar MYK’da görevlendirildi. Bu yolla söz konusu illerdeki teşkilatların seçimde motive edilmesi ve partinin oy oranının artırılması için daha aşırı gayret harcamaları hedefleniyor.

KÜSKÜNLERE KARŞI ATAK

Yeniden mebus adayı yapılmayacak kimi var milletvekilleri de yeni küskünler dalgası yaratmamak için MYK’ya alındı. Bahçeli, bu amaçla eski MYK’da değişim oranını yüzde 54 ile kısıtlı tutarken, kongredeki yenilenme sözünü gerçekleştirmek için de teşkilatın önerdiği adlara MYK’da yer verdi.

DİVAN OLUŞUYOR

MHP’de, bugün yapılacak MYK toplantısında yeni başkanlık divanı belirlenecek. 15 benlik divanda seçim arifesinde mühim bir değişiklik beklenmiyor. Değişikliğin kısıtlı tutulacağı anlatım ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar