MHP Çağrı Heyeti'nden 'kurultay' açıklaması

Mahkeme tarafından kongre çağrı yapmak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti, yarın kurultay yapılması için her türlü çabayı göstereceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
MHP Çağrı Heyeti'nden 'kurultay' açıklaması
MHP'de Olağanüstü Kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, 548 delegenin iradesini ve hukukunu korumak için adli ve idari merciler nezdinde gerekli tüm girişimleri yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Sağır, heyet üyesi Mehmet Bilgiç ile yaptığı ortak yazılı açıklamada, Çağrı Heyeti'nin MHP'nin Olağanüstü Büyük Kongresini toplamak üzere Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin nihai kararıyla görevlendirildiğini anımsattı.

Bu karar üzerine heyetlerinin 5 Mayıs'ta Olağanüstü Büyük Kongrenin yapılması için gerekli hazırlıklarını tamamladığını aktaran Sağır, "Buna karşın Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından hukuka açıkça aykırı biçimde Çağrı Heyetimizin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı gereğince Partimiz Olağanüstü Büyük Kongresini toplamak üzere yapmış olduğu tüm işlem ve kararların uygulanmasının tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir." ifadesini kullandı.

Kongrenin yapılmasının engellenmesi için bir yandan MHP Genel Merkezi tarafından Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne başvurulduğunu, diğer yandan da Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararının icra edilmesi için Ankara 25. İcra Müdürlüğüne müracaat edildiğini hatırlatan Sağır, 25. İcra Müdürlüğü'nün Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünden kongrenin yapılmasının engellenmesini resmen talep ettiğini belirtti.

Avukatlarının 25. İcra Müdürlüğünün bağlı olduğu Ankara 2. İcra Mahkemesine başvurarak, engellemeye yönelik işlemlerin iptalini talep ettiğini bildiren Sağır, bu taleplerinin ise yerinde görüldüğünü ifade etti.

Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin kongre yapılmasını engelleyen iş ve işlemlerinin tümünü iptal ettiğini vurgulayan Sağır, "Ancak Ankara 25. İcra Müdürlüğü idari ve siyasi baskılar karşısında başta Anayasa olmak üzere tüm hukuk kurallarını ve yargı içtihatlarını ayaklar altına alarak, kanunen emri altında bulunduğu mahkemece verilmiş bir yargı kararını uygulamak yerine, yürütme organını temsil eden Adalet Bakanlığının talimat yazıları doğrultusunda işlem tesis etmiş ve kolluk kuvvetlerinin kongremizi engelleyici faaliyetlerinin devamını sağlamıştır." açıklamasında bulundu.
Bütün bunlara ek olarak Ankara Valiliği'nin de "üzerine vazife olmadığı halde" kongre yapılmasını engelleyeceğini resmen duyurduğunu kaydeden Sağır, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gerek Ankara 25. İcra Müdürlüğünün idari ve siyasi baskılara boyun eğerek kendi yargısal üst mercisi olan Ankara 2. İcra Mahkemesinin kararını uygulamaması, gerekse Ankara Valiliğinin kolluk kuvvetleri vasıtasıyla kongrenin yapılmasını engelleyeceğini ilanen bildirmesi, bağımsız yargı erkinin hukuk dışı, siyasi ve yönetsel bir eylemle işlevsiz bırakıldığının açık göstergesi olmuştur. Anayasa, güçler ayrılığı, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü gibi vatandaşlarına hukuk güvencesi sağlayan tüm temel hukuk ilkeleri bu gün itibarıyla hükümet ve idari uzantıları tarafından askıya alınmıştır. Bütün bu baskı ve hukuk dışı yöntemlere rağmen, Çağrı Heyetimiz kamuoyu nezdinde elde ettiği siyasi meşruiyetini hukuki meşruiyetle güçlendirerek, Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştirmek üzere her türlü çabayı göstermeye, 548 delegemizin iradesini ve hukukunu korumak üzere adli ve idari merciler nezdinde gerekli tüm girişimleri yapmaya devam edecektir."

Yorumlar