MHP: Bugün Meclis Başkanlığı, milletin egemenliğini kısıtlamıştır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalar sonrasında çok sert bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
MHP: Bugün Meclis Başkanlığı, milletin egemenliğini kısıtlamıştır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalar sonrasında çok sert bir açıklama yaptı. Vural, “Maalesef TBMM haram para aklayan İranlı bir ajanın rüşvet ağına batmış bakanları hakkındaki iddiaları milletten saklamışlardır, milletvekillerinden saklamışlardır. Bu tablo AK Parti’nin kılavuzlarının yönetiminin bizatihi bu rüşvet ve yolsuzluk batağına gömüldüğünü ortaya koymuştur. Bütün milletimize şikayet ediyoruz. Bugün Meclis Başkanlığı maalesef milletin egemenliğini kısıtlamıştır.” dedi. Vural, MHP’li Milletvekillerinin yazılı olarak fezlekeleri incelemek için TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Dört eski bakan ile ilgili fezlekeler konusunda Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmaların ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP’li 30 kadar milletvekili ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

MİLLETVEKİLLERİNİN ANAYASAL GÖREVLERİNİ YAPMASI ENGELLENMİŞTİR

Bugün Meclis’te yaşananlar ile ilgili çok sert ifadeler kullanan Vural, "Milletvekillerimizle birlikte bugün TBMM’deydik. MHP'nin iradesi özellikle 17 Aralık’tan bu yana rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ve bu iddialar karşısında hukukun yargının çalışması gerektiğine ilişkin tavrı ve sonuçta da TBMM’de dört bakanla ilgili rüşvetle ilgili iddiaların milletimiz tarafından milletvekilleri tarafından öğrenilmesi amacıyla burada bulunduk. Olağanüstü toplantıda ne yazıktır ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ve TBMM tarihinin kara bir günü olmuştur. Maalesef bugün milletvekillerimizin elinden kendilerine Anayasa ve iç tüzük gereğince verilen haklar gasp edilmiştir. Türk milletinin egemenliği temsil eden milletvekillerimizin Anayasa ve iç tüzük uyarınca savcılığın yürütmekte olduğu bir soruşturma ile ilgili soruşturmanın devam etmesini temin edecek iradeyi kullanması engellenmiştir. Bu bizatihi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin millet egemenliğini milli iradeyi hiçe saymasıdır. Ve bugün maalesef ne utanç vericidir ki milletvekillerimizden saklanan dosyalar Meclis bürokratlarının çoğunluk iradesinin incelemesine açılmıştır. Bugün maalesef değerli basın mensupları milletvekillerimiz cumhuriyet savcılığının TBMM’ye gönderdiği ve Anayasa gereğince kendilerine tevdi edilen görevi yapması engellenmiştir.” dedi.

MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUZ

Bunu defalarca dile getirdiklerini belirten Vural, “Ama maalesef TBMM haram para aklayan İranlı bir ajanın rüşvet ağına batmış bakanları hakkındaki iddiaları milletten saklamışlardır, milletvekillerinden saklamışlardır. Bu tablo AK Parti’nin kılavuzlarının yönetiminin bizatihi bu rüşvet ve yolsuzluk batağına gömüldüğünü ortaya koymuştur. Bütün milletimize şikayet ediyoruz. Bugün milletin makamlara taşıdıklarının sahip olduğu yetkilerle haram para aklayan, Reza’dan rüşvet alması ile ilgili eylemler ve haklarındaki suçlamalar milletvekillerinden saklandı, milletten saklandı. O bakımdan milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’nın milletvekillerimizin bu konudaki egemenliğini ve iradesini kısıtlayan yok sayan iradesini bizatihi millete hakaret olarak görüyoruz. Bugün Meclis Başkanlığı maalesef milletin egemenliğini kısıtlamıştır.” ifadelerini kullandı.

HER MHP MİLELTVEKİLİ AYRI AYRI BAŞVURACAK

Vural sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bugün milletvekillerimiz burada olduk ve bu konuda TBMM’de de milletin hakkını hukukunu gasp edenlerle ilgili inceleme istiyoruz tetkik istiyoruz dedik. Bu konuda TBMM’de Türk milletinden ve onları temsil eden milletten bütün bunlar saklanmıştır. Maalesef Anayasa iç tüzük ihlal edilmiş yargı ortadan kaldırılmış Meclis iradesi yok sayılmıştır. MHP olarak biz yargının çalışması, Meclis soruşturma sürecinin devam etmesi gerektiğini ve Yüce Divan’da bu yargılamanın önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bakımdan milletvekilleri olarak bu süre içerisinde TBMM Başkanından bu dosyaları inceleme ve tetkik yapmak üzere yazılı olarak müracaatlarımız yapacağız. Milletvekillerinin bu şekilde görevini yapamaz hale getirilmesi darbeci Evren paşanın darbesinden başka bir anlam taşımamaktadır. MHP milletvekilleri olarak hukuka saygı hukukun üstünlüğü gereğince bu soruşturma dosyasındaki iddiaların ve eylemlerin, TCK'ya aykırı olan maddelerinin öğrenilmesinden mahrum bırakıldık. Yargı süreci tıkattırılmıştır. Bunu bütün milletimize şikayet ediyoruz. Bu millet 28 defa 52 milyon dolar rüşvetin kimden nasıl alındığını bilmek istiyor. Türk vatandaşlığının kaça satıldığını 1,5 milyon dolara Türk vatandaşlığını satanların kim olduğunu bilmek istiyor. Bu millet imar rantları ile hangi vakıfların beslendiğini hangi yandaşların beslendiğini bilmek istiyor. Milletten bunu saklayamayacaksınız. Bu bakımdan bugün milletvekillerimizin bu konuda bu dosyayı incelemesini engellemekle kendilerinin temsil ettiği Türk milletinden bu dosyaları saklamak istediklerinizi biliyoruz. Savcıları ayarladınız hakimleri ayarladınız. Ama şurada ifade etmek istiyorum ki bizden ne kadar saklarsanız saklayın, ey haramzadeler ey harama el uzatanlar, yetim hakkı yiyenler! Siz zannediyorsunuz ki biz sussak mesele kalmayacak. Ama biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak. Siz sanıyorsunuz ki bizden kurtulsanız mesele kalmayacak. Hayır. Bizden kurtulsanız vicdanınız varsa bu azaptan kurtulamayacaksınız. Vicdanınızdan kurtulsanız bile tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın azabından kurtulamayacaksınız. Ama ben inanıyorum ki sizler, haram paracılar, kendi kurdukları Babil kulesini korumak için dinimizi ve bayrağımızı istismardan çekinmeyenler, haramzadeler ve onların etrafında pervane olanlar, milletten ve hukuktan kurtulamayacaklardır. Bunun da tecelli edeceğini MHP siyasi iradesi ve milletvekilleri olarak buradan ilan ediyorum.”

Vural, bir soru üzerine her milletvekilinin bireysel olarak TBMM Başkanlığı'na yazılı olarak başvuracağını belirtti. CİHAN

Yorumlar