MHP: Ağrı ve Yalova mağlubiyeti AKP'de hayal kırıklığı ve paniğe yol açtı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, AKP’nin 1 Haziran’da yenilenen Ağrı ve Yalova seçimlerinde tattığı mağlubiyetin, gerek AKP kurmayları gerekse havuz medyası nezdinde hayal kırıklığı ve paniğe...

Google Haberlere Abone ol
MHP: Ağrı ve Yalova mağlubiyeti AKP'de hayal kırıklığı ve paniğe yol açtı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, AKP’nin 1 Haziran’da yenilenen Ağrı ve Yalova seçimlerinde tattığı mağlubiyetin, gerek AKP kurmayları gerekse havuz medyası nezdinde hayal kırıklığı ve paniğe yol açtığını söyledi.

Yazılı basın açıklaması yapan Semih Yalçın, iktidar partisinin, uğradığı hezimetin faturasını MHP’ye kestiğini belirterek, “Yandaş medyanın gazete ve televizyonlarına yuvalanan çıkar baykuşları, tekrarlanan seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra acı acı ötmeye başlamışlardır. Bu baykuşlar, iktidar partisinin bir gün viran olacağını ve bugün saltanat sürenlerin zelil ve perişan hâle geleceğini hissetmiş olmalılar ki tünedikleri AKP’nin çatısında uğursuz sesler çıkarmaktadırlar.” dedi.

MHP’li Yalçın, iktidarın son seçim yenilgisinin; en çok da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Köşk’e çıkarmak için gerdan kıran bel büken, kıvrak ve oynak liberal (!) gazeteciler sınıfını etkilemiş göründüğünü ifade ederek, “Nitekim her iktidarın rengine bürünebilmeyi büyük maharet ve kıvraklıkla beceren, onun ideolojik ve finansal notasına göre güfte yapabilen, konjonktürün çıplak tangosuna kolayca ayak uydurabilen Mehmet Barlas bile 1 Haziran hezimeti karşısında ‘akıl, boyun ve bel’ tutulması yaşamaktadır.” düşüncesini aktardı.

"OYNATMAYA AZ KALDI, ÇANKAYA’M NEREDE?"

Ağrı ve Yalova seçimlerinde, MHP oylarının kazanan partilere gittiğini belirterek, AKP’nin uğradığı yenilginin faturasını partilerine çıkaran Mehmet Barlas’ın sağlığının kendilerini endişeye sevk ettiğini dile getiren Semih Yalçın, şöyle dedi: “Barlas’ın köşe yazılarında veya Erdoğan’a cilve yapan televizyonlarda sıraladığı tefsir-i şerifler (!) uzun süredir birbirini tutmamaktadır. Zurnada peşrev olmadığı herkesçe bilinmekle beraber, Mehmet Barlas’ın zurnanın havasını bu kadar Recepçeye çevirmesi, sahibi için ‘Oynatmaya az kaldı, Çankaya’m nerede?’ diye hava tutturması hayra alamet değildir.

Bütün kamuoyu araştırmalarını, anketleri, sosyolojik gerçekleri, siyasi eğilimleri belirleyen psikolojik faktörleri göz ardı ederek, Mehmet Barlas’ın Ağrı’da MHP’li seçmenin AKP karşısında BDP’yi desteklediğini söylemesi, yazarımızın sadece gerçekleri değil aklını da kaçırdığını ortayla koymaktadır. Uzunca bir süredir bunama emareleri gösteren çok değerli (!) yazarımız ve liberal gazeteciliğin medar-ı iftiharı Mehmet Barlas biraderimize şifalar diliyor, üzüntülerimizi ifade ediyoruz.

Bununla beraber, Başbakan Erdoğan’ın kendisine külah giydirip “başzurnazen” unvanını vererek gönlünü alacağını, göğsüne de ‘Liberal Zurnacılık Övünç Madalyası’ takarak ödüllendireceğini sanıyoruz.”

"AKP'NİN AÇIKTA KALAN YERLERİNİ ÖRTME GAYRETKEŞLİĞİ"

“Her ne kadar Barlas, “AKP seçimde yenilemez.” sendromunun aşılmasını sağladığını söylerken alaycı bir üslup kullansa da bunun arkasında ciddi bir kabul ve teslimiyet yatmaktadır.” diye sözlerini sürdüren Yalçın, 'Mehmet Barlas’ın istihza ve aşağılama gibi pespaye metotlarla' AKP’nin açıkta kalan yerlerini örtme gayretkeşliğini bırakmasını istedi.

MHP’li Yalçın, “MHP ile alay etmeye kalkan onun gibi zavallı satılık kalemlerin, iki paralık itibarlarını gelip geçici AKP iktidarında kumara yatırarak elde edecekleri hiçbir kazanç ve kâr yoktur. Yıllardır bölücü terör örgütü ve onun siyasi teşekkülleri karşısındaki tutumu belli olan bir partinin seçmenini sırf AKP’nin seçimi kaybetmesinin hıncını almak ve iktidarı sorumluluktan kurtarmak için BDP’ye oy vermekle suçlamak, Türk milliyetçiliğine hakarettir. MHP ile bölücü terör örgütünün uzantılarını aynı kulvarda göstermek, ‘eblehlik ve hamakat’tir.

"YANDAŞ MEDYA BAYKUŞLARI"

'MHP seçmeninin pazar günü Ağrı'da BDP'li aday lehine davranışları, cumhurbaşkanı seçiminde de tekrarlanabilir.' ifadesi, Genel Başkanımızın ortaya attığı çatı adayı formülünün tutması karşısında sadece Mehmet Barlas gibi yandaş medya baykuşlarının değil, bizzat Başbakan’ın da moral çöküntüye uğradığını göstermektedir. Yani Devlet Bahçeli’nin basit matematiği AKP liderinin ve bilumum yardakçılarının kimyasını bozmuştur.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar