MHP adayı Acar: İstanbul'un 40 günlük suyu kaldı

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar, İstanbul'un 40 günlük suyunun kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Acar: İstanbul'un 40 günlük suyu kaldı

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar, İstanbul'un 40 günlük suyunun kaldığını söyledi. Acar, tasarruf tedbiri alınmamasının nedeni olarak oy kaybetme korkusunun olduğunu belirtti.

Perpa Ticaret Merkezi'nde MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve Şişli belediye Başkan Adayı Mustafa Veysel Güldoğan ile birlikte esnafı ziyaret eden Rasim Acar, İstanbul'un su sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Üstü örtülmeye çalışan ciddi bir sorunla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Acar, “1994 yılında Sayın Erdoğan'ı belediye başkanı yapan 2 tane unsur vardı. Birincisi kendisinden önceki dönemin ortaya çıkan yolsuzlukları ikincisi ise o dönemdeki kuraklık. Bugün aynı durumla karşı karşıyayız. Nasıl geldilerse bu seçimde öyle gidecekler.” dedi. Geçmiş dönemlerde AK Parti ve CHP'ye oy veren vatandaşlardan bu dönemde ciddi anlamda bir destek gördüğünü belirten Rasim Acar, geçen 20 yılda İstanbul'un ana problemlerine çare bulunmadığını söyledi.

Afet konusunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Acar, “1999 sonrası yaşanılan depremin ardından afet konusunda bir şeyler yapılmak istendi. O dönemde bazı samimi çabalar sonucu insanların ilk 72 saatte kendilerini güvende tutacakları boş alanlarımız vardı. O alanlar tespit edildi ve oralara afet konteynerleri kuruldu. Bu alanların hepsi zamanla betonlaştı. Şuanda sığınabileceğimiz bir yeşil alan, bir boş alan kalmadı.” diyerek yapılan şehir planlamasını eleştirdi.

Tedbir alınmadığı takdirde 20 yıl sonra İstanbul'u çok büyük tehlikelerin beklediğini söyleyen Acar, “Her yıl yüzde 2 oranlarında artan nüfusa rağmen nüfusa hizmet edecek kentsel dönüşüm alanları, yeşil alanlar, eğitim tesis alanları ve yolların aynı miktarda artmayışı İstanbul'u her geçen gün yaşanması güç bir yer haline getiriyor." dedi.

İstanbul'un 40 günlük suyunun kaldığını öne süren Acar, tasarruf tedbiri alınmamasının nedeni olarak oy kaybetme korkusunun olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar