Mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur, Şia diye bir dinimiz yoktur, tek dinimiz İslam'dır. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı'ndaki konuşmasına, "Allah'ın salat ve selamı, efendimiz, rehberimiz, canlar canı Muhammed Mustafa'nın ve ehlibeytinin üzerine olsun" diyerek başladı.

"Allah'ın selamı, Ashab-ı Kiram'ın ve 14 asırdır insanlığı aydınlatan tüm alimlerin, evliyaların, gönül insanlarının üzerine olsun" diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, "Doğumunun sene-i devriyesinde, Kutlu Doğum'u bir kez daha idrak ettiğimiz için Rabbime hamd-ü senalar ediyorum" dedi. 

-"Batı toplumları ciddi bir inanç buhranı yaşıyor" 

Günümüz dünyasında çetin bir imtihan verildiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zulmün, katliamın, terörün ve işkencenin ve daha nice dinimizce ve elbette Peygamberimizce kötülenmiş, yasaklanmış fiilin dünyanın dört bir yanında her gün, her an işlendiği bir dönemden geçiyoruz. Batı'da giderek yaygınlaşan İslamofobi, kitabımız ve Peygamberimiz başta olmak üzere tüm kutsallarımıza yönelik topyekün bir saldırı haline dönüşüyor. Kendileri ciddi bir inanç buhranı yaşayan Batı toplumlarının İslamı ve Müslümanları hedef alarak, buradan çıkış yolu aramak gibi çok yanlış bir yola girdiklerini üzüntüyle müşahede ediyoruz."

Terör örgütlerinin, İslam dünyasını büyük sıkıntılara maruz bıraktığını vurgulayah Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bilhassa açık ve net söylüyorum, DEAŞ gibi terör örgütlerinin yol açtığı tahribat, İslam düşmanlarının çabalarını dahi geride bırakacak düzeye ulaşmış durumda. Bu tür gelişmeler, Müslümanları daha büyük sıkıntılara maruz bırakmanın ötesinde, olumlu herhangi bir amaca hizmet etmiyor. İslam'a, tam aksine, yanlış bakışlar getiriyor."

-"Mezhepçilik İslam dünyasını paramparça etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezhepçiliğin şu anda İslam dünyasını, ümmeti paramparça ettiğini ve bunu bizzat yaşadıklarını ifade ederek, şu anda bunun Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Yemen'de görüldüğünü ve acımasızca Müslüman'ın Müslüman'ı öldürdüğünü söyledi. 

Bunun sadece mezhebi farklılık nedeniyle olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu kadar açık ve net. Bunları bizzat siyasetçi olarak biz de yaşıyoruz. Kendileriyle bunu konuşuyoruz. Açık ve net, bizim Sünnilik diye bir dinimiz yoktur. Bizim Şia diye bir dinimiz yoktur. Bizim tek dinimiz İslam'dır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Ne yazık ki mezhebini din edinmiş olanlarla başımız dertte. Sıkıntı burada" dedi. 

Yorumlar