Metin Feyzioğlu: Çok büyük bir suç

Metin Feyzioğlu, "Kozmik Oda" soruşturmasına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Metin Feyzioğlu: Çok büyük bir suç

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kozmik Oda" soruşturmasına ilişkin, "Bu odaya girilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini ne yazık ki ihlal etti. Bu fazla fazla büyük bir suçtur. O soruşturmayı usulsuz başlatanlar da suçludur" dedi.

Kütahya'da bir otelde düzenlenen söyleşiye gelen Feyzioğlu, bir gazetecinin "Kozmik Oda" soruşturmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Bu odaya tahkikat için girilmediğini öne devam eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu, dünyanın en akla ziyan iddiasıdır. Aşçı başı, şu, bu toplanmışlar, Bülent Arınç'a suikast girişiminde bulunacaklarmış. Neyle suikastte bulunacak, meyve bıçağıyla mı? Kimler oldukları da çıktı. Bunu vesile kılarak Bülent Arınç'a sözde suikastle merakı olmayan kelimelerin kozmik odada aratıldığı görüldü. Nihayetinde Genelkurmay'ın izahatsından da anlıyoruz ki Türkiye'nin tüm muharebe planları, bir yabancı devletin işgal hareketi karşısında cephe gerisinde yapılacak tüm savunma planları, yedekleri milisler bunun şeklinde bunların isimleri, her şey çöpe gitti. Bu odaya girilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini ne yazık ki ihlal etti. Bu fazla fazla büyük bir suçtur. O soruşturmayı usulsuz başlatanlar da suçludur. O 'Kozmik Oda'ya girip o teferruatları birilerine peşkeş çekmek arzu edenler de suçludur. Tabii ki mahkemede saklanması gereken kimi el yazması belgelerin savcılığa verilmesi de yasaya aykırıdır nedeniyse yasa fazla fazla açık, hakim inceleyebiliyor, savcıya o yetkiyi vermiyor fakat savcıya verilmiştir. Burada bir defa daha görülmüştür ki Silahlı Kuvvetlerinin muharebe olanak ve kabiliyetlerini direkt misyon piyasa bir operasyon yapılmıştır."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar