Metin Feyzioğlu: Af anlamına gelecek bir önerimiz söz konusu olamaz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı’na sunacakları öneri paketinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a affın yer almadığını belirterek ‘‘MHP Lideri Bahçeli, yanlış bilgilendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Metin Feyzioğlu: Af anlamına gelecek bir önerimiz söz konusu olamaz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı’na sunacakları öneri paketinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a affın yer almadığını belirterek ‘‘MHP Lideri Bahçeli, yanlış bilgilendirildi. Af anlamına gelecek ya da dolaylı fiili af sonucu hiçbir düzenleme önerisinde bulunmadık.’’ dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le yaptığı görüşmenin ardından gündeme dair değerlendirmede bulundu. Temaslarının özünün tüm yurttaşlar için adil yargılanma hakkını tesis etmek olduğunu ifade eden TBB Başkanı Feyzioğlu, yargıya duyulan güvensizliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede hazırladıkları 20 maddeden oluşan öneri paketinin içeriğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından bugün de TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüştüklerini belirten Feyzioğlu, akşam üstü ise anamuhalefet partisi CHP yönetimi ile bir araya geleceklerini belirtti.

Taslak çalışmasında somut bir noktaya geldiklerini anlatan Feyzioğlu, TBB olarak hazırladıkları raporu resmi bir yazıyla bugün Adalet Bakanlığı’na göndereceklerini duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile de önümüzdeki hafta içinde görüşerek taslaklarını sözlü olarak sunmak istediklerini belirtti. Yolsuzluk soruşturmasının engellenmesine dönük her türlü girişimin karşısında olduklarını belirten Feyzioğlu, yargının siyasi hesaplaşma arenasına döndürülmemesini istedi. Türkiye’de çift başlı ceza yargısı sistemine son verilmesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, adil yargılama hakkının her yurttaş için sağlanması gerektiğini belirtti. TBB ve kendisini hedef alan bir takım açıklamaları Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmeye yönelik çabalar olarak değerlendiren Feyzioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını da üzüntü ile karşıladıklarını ifade etti. Metin Feyzioğlu, kırıcı üsluptan rahatsız olduklarını dile getirerek Bahçeli’nin önerileri konusunda yanlış bilgilendirilmiş olabileceğini söyledi.

‘‘ÖNERİLERİMİZ ARASINDA ASLA ‘AF’ YOKTUR’’

TBB Başkanı ile görüşmekten vazgeçen Bahçeli’ye seslenen Feyzioğlu, ‘‘MHP Genel Merkezi’nin düşüncelerini önemsiyoruz. Bizim önerimizin hiçbir yerinde asla ve asla af yoktur. Af anlamına gelecek ya da dolaylı fiili af sonucu hiçbir düzenleme önerisinde bulunmadık. Milat olarak Temmuz 2012’yi aldık. 14 sene önce yargılanmış, sadece iç hukuk yolları değil, bitmiş olan bir hukuki süreci yeniden yargılama ihtimalini gündeme getirecek bir değişik önerimiz yoktur. Bir yanlış anlama olduğunu ifade ettikten sonra daha sert bir üslupla randevunun basın yoluyla iptal edilmesi elbette hoş olmadı.’’ şeklinde konuştu. Devlet işlerinde küslüğün olmayacağını kaydeden Feyzioğlu, MHP’nin kendileriyle görüşmek istemesi durumunda buna hazır olduklarını belirtti.

‘ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAYIN’

Kendisini CHP genel başkanlığına hazırladığı yönündeki iddialar için de Metin Feyzioğlu, iddiaların asılsız olduğunu altını çizerek yapmak istediğinin sadece yargının siyasetin etkisinden kurtarılması olduğunu söyledi. Feyzioğlu ‘‘Bunun altında öküzün altında buzağı aramanın anlamı yok.’’ dedi.



CİHAN

Yorumlar