Meral Akşener'den 'erken seçim' iddiası

Meral Akşener, MHP kongresinin yapılmaması halinde ağustos ayında erken genel seçim yapılacağını, her şeyin başkanlık için olacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'den 'erken seçim' iddiası
Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Benimle ve değişim isteyen diğer aday arkadaşlarımla beraber olan ülkücüleri, Türk milliyetçilerini anlıyorum. Onlar da iktidar istiyor. İki tarafı da anlıyorum ama anlamadığım bir taraf var. Bu kongreyi 2018 yılına uzatmak isteyen genel merkez yöneticilerimizi anlamıyorum." dedi.

Akşener, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da, kent girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Konvoy ile kent merkezindeki İmaret Cami önüne gelen Akşener, burada esnafı ziyaret ederek, Anıt Park'a kadar yürüdü.

Akşener, Anıt Park'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, kongre sürecinde Afyonkarahisar'da üst kurul delegeler ve vatandaşlarla bir araya geleceklerini bildirdi.

Kongre sürecinin kendisi açısından iyi gittiğini belirten Akşener, şöyle devam etti:
"Kongre süreci, MHP'nin iç meselesi olarak başladı ancak zaman içinde farklı bir boyut kazandı. Kurultay talebinde bulunanlar üst kurul delegelerimizle, 'hayır biz bu imzaları, delegeleri tanımıyoruz' diyen Genel Merkezimiz arasındaki bir süreçti bu. Fakat gelinen noktada ilginç bir şey yaşıyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nı destekleyen ne kadar gazete, televizyon ve insan varsa hepsi beraber bizim bu iç meselemize karışır hale geldi."

Akşener, MHP'de kongre sürecinin oluşması ve değişimin yaşanması halinde yüzde 25'lik oy oranının "cepte" olduğunu savunarak, "Üstüne koymak bizim kendi becerimiz olacak. Benimle ve değişim isteyen diğer aday arkadaşlarımla beraber olan ülkücüleri, Türk milliyetçilerini anlıyorum. Onlar da iktidar istiyor. İki tarafı da anlıyorum ama anlamadığım bir taraf var. Bu kongreyi 2018 yılına uzatmak isteyen genel merkez yöneticilerimizi anlamıyorum. Herkesin bir meramı var. Herkesin bir muradı var, bu arkadaşların muradı nedir anlamıyorum. Hiç birimiz de anlayamayacağız bu işi." ifadesini kullandı.

"KONGRE OLURSA SEÇİM OLMAZ"

Akşener, kongrenin gerçekleşmemesi için çok farklı olayların yaşandığına işaret ederek, ortaya bir hukuk karmaşasının çıktığını belirtti.

Kongrenin mutlaka yapılacağını vurgulayan Akşener, şunları kaydetti: "Kongre başarılamadığı takdirde hesap şu; ağustos ayında bu ülkede erken genel seçim var. Her şey başkanlık için, başkana göre durumumuz ama bu kongre gerçekleştiği takdirde, ağustosta seçim olmaz. Bu çerçeve içinde, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın şahsında, havuz medyası mensuplarına, bir şey söylemek isterim: Ayıptır, ayıp. Bir adalet bakanın bir başka partinin içişlerine bu kadar pervasızca, saygısızca, nezaketsizce karışmasını esefle kınıyorum. Suç duyurusu da yapan arkadaşlarımız var. Bu ayıptır, en azından rol icabı demokrasi oyunu oynayın. En azından rol icabı demokrat olun kardeşim."

Yorumlar