Memurun beklediği haber geldi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Kurtulmuş, memurların izin yasağının kalktığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Memurun beklediği haber geldi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada memur izinleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakan Kurtulmuş, memurun izin yasağının bugün itibariyle kalktığını söyledi.

Demokrasi nöbetleriyle ilgili de konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bugüne kadar emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine, bütün illerimizde, ilçelerimizde, katılmıştır.“ dedi. 

Kurtulmuş, "Akademisyenlerin izinleri önündeki yasaklar da kalktı mı? Onlar da izinlerini kullanabilecek mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Şunu karıştırmayın, bir genel tedbir kısmı var. Tedbir olarak yürütülen soruşturmaların selameti, kişisel bazda tespitlerin daha iyi yapılabilmesi bakımından yıllık izinler durdurulmuş, izinlere çıkış durdurulmuştu. Şimdi bunu kaldırıyoruz. Bu başka bir şey. Bütün memurlarımız için.
Ayrıca devam eden soruşturmalar, açığa alınmalar var. Hakkında soruşturma açılanlar var. Açığa alınanların bir kısmı mahkemelere, savcılıklara gönderilmiş. Buralarda savcılıkların vereceği kararlar ise başka kararlardır. Yani herhangi ilgili savcılık, açığa alınıp savcılığa sevk edilenlerle ilgili yurt dışı yasağı koyarsa, bu savcılığın mahkemede aldığı bir karardır. Bizim konuştuğumuz, insanların yıllık izinlerine çıkma yasağı ise idari bir tasarruftur. Biz idari tasarruf olarak, tedbiren koyduğumuz bu tasarrufu geri alıyoruz. Devlet memuru olan herkes, üniversite hocaları da dahil olmak üzere insanlar yıllık izinlerine çıkabilirler. Mahkeme faslı ayrıdır. Onunla ilgili bir şey söylemiyoruz."
 

Yorumlar