Mehmet Ağar'dan Susurluk açıklaması

Hakkındaki Susurluk suçlamalarıyla ilgili davanın düşmesi üzerine konuşan Mehmet Ağar, "Kararı, gecikmiş bir hakkın iadesi olarak görüyorum. Siyasete dönmeyi düşünmüyorum. Haksızlığa uğramış da olsam herhangi bir dava açmam" dedi

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ağar'dan Susurluk açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin "Susurluk Davası" kapsamında hakkında verilen 5 yıl hapis cezasının zaman aşımından düşürülmesine karar vermesini, "Gecikmiş bir hakkın iadesi" olarak değerlendirdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a "Susurluk Davası" kapsamında verilen 5 yıl hapis cezasının zaman aşımından düşürülmesine karar verdi. Kararı AA muhabirine değerlendiren Mehmet Ağar, "Kararı, gecikmiş bir hakkın iadesi olarak görüyorum. Siyasete dönmeyi düşünmüyorum. Haksızlığa uğramış da olsam herhangi bir dava açmam. Bizim tarzımız değil. Siyasete de dönmeyeceğim" diye konuştu.

Mehmet Ağar, Susurluk Davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” suçundan yargılandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, "Susurluk Davası" kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu" iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise 9. Ceza Dairesi'nin Ağar hakkındaki kararıyla ilgili "karar düzeltme" talebinde bulunarak davanın zaman aşımından düşürülmesini istedi.

Görev alanının değiştirilmesi nedeniyle Başsavcılığın istemini, Yargıtay 9. Ceza Dairesi yerine, bu suçlara bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi karara bağladı.

Daire'nin kararında, suç tarihiyle soruşturma ve kovuşturma safhalarında gerçekleşen süreler dikkate alındığında davanın zaman aşımına uğradığı kaydedildi.

Yorumlar