Mehdi Eker'in aile mezarlığına bomba koymuşlar

Mehdi Eker'in Diyarbakır'daki aile mezarlığına terör örgütü tarafından patlayıcı yerleştirildiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Mehdi Eker'in aile mezarlığına bomba koymuşlar
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde aile mezarlığının yakınına tuzaklanan patlayıcının imha edilmesine ilişkin "Annemin ve ağabeyin mezarının arasına, tam böyle durup Fatiha okunacak yere, sekiz tane, on ikişer kilogramlık tüp içerisine, düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca 200'er kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş, hain bir plan." dedi.

Aralarında AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in de bulunduğu AK Parti heyeti, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarının ardından Türkiye'ye döndü. Eker, dönüşte Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin "Temaslarınızın ardından ABD'den aldığınız tepkiler nasıldı?" şeklinde sorusu üzerine, FETÖ'yle ilgili bilgi ve dokümanları teslim ettiklerini belirtti.

Muhataplara tezlerini anlattıklarını ifade eden Eker, "Bizim aldığımız tepki şu: Bir kere herkes, istisnasız olarak, o görüşmeden son derecede memnun kaldıklarını ve bu görüşmenin çok iyi olduğunu söyledi. Bundan biz şunu çıkardık: Yani bunların zihninde daha öncesinde onlara verilmiş başka bilgiler vardı. Yani demek ki, genel kamuoyu oluşmuş ve FETÖ terör örgütü bu dezenformasyonu onlara vermiş. Bundan biz bunu anladık." diye konuştu.

Eker, iadeyle ilgili nihai kararın bir tarafının politik, diğer tarafının da yasal prosedür tamamlama işlemi olduğunu bildirdi. ABD'li yetkililerin Türkiye ile iş birliği içerisinde olduğunun altını çizen Eker, ABD'den gelen uzmanlar heyetinin Türkiye'de çalıştığını söyledi.

Heyet olarak tezlerinde iki noktaya dikkati çektiklerini kaydeden Eker, şöyle devam etti:
"Birincisi aramızdaki suçluların iadesi anlaşması gereği, Fetullah Gülen'in, terör örgütü liderinin, Türkiye'ye iadesini talep ettiğimizi, bunun için elde yeteri kadar delil olduğunu, bu deliller muaccelesinde bunun yapılması gerektiğini söyledik. İkincisi bir şey daha söyledik. Dost ve müttefik bir ülkenin Türkiye ile empati kurmasını... Açıkça şunu söyledim. ABD'nin geçmişte karşı karşıya kaldığı 11 Eylül olayı, ABD'de insanlarda nasıl bir etki uyandırmışsa FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı, kalkıştığı darbe teşebbüsü de bizde o duyguları yarattı. Dolayısıyla burada empati bekliyoruz, dost ve müttefik olmanın gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Taleplerimizi bu şekilde net ve açık şekilde ortaya koyduk. FETÖ lideri Fetullah Gülen orada rahatça gündelik hayatını devam ettirmekte, görüşmeler yapmakta, kabuller yapmakta, talimatlar yağdırmakta, tehditler yağdırmaya devam ettirmektedir. Dolayısıyla bunun, yani bunun suçlu iadesinden ayrı olarak mütalaa edilmesi gerektiğini, bununla ilgili olarak da ayrıca mutlak surette idarenin, hükümetin ve kamuoyunun idare üzerinde, hükümet üzerinde bir müeyyide, bir baskı uygulaması gerektiğini dile getirdik. Tezlerimizi bu şekilde anlattık."

Eker, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde aile mezarlığının yakınına tuzaklanan patlayıcının imha edilmesine ilişkin bir soruya da cevap verdi.

Uçaktan indiğinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile telefonla görüştüğünü aktaran Eker, anne, ağabey, amca ve babasının bulunduğu kabristana her bayram arefesinde kesintisiz olarak gittiğini söyledi.

Eker, yarın da kabristana gideceğini, bu durumun da bilindiğini kaydetti. "Ben o bayram ziyaretini her sene Allah ömür verdikçe yapıyorum. Bundan sonra da yapmaya Allah'ın izniyle devam edeceğim." diyen Eker, şunları söyledi:

"Annemin ve ağabeyin mezarının arasına, tam böyle durup Fatiha okunacak yere, sekiz tane, on ikişer kilogramlık tüp içerisine, düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca 200'er kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş, hain bir plan. Ben her arefe günü oraya giderim. Son bayramda da gittim. Daha önce de hep gittim. Yani kendimi bildim bileli eğer Türkiye'deysem, gidebilme imkanım varsa hep gittim, bundan sonra da gideceğim. Bu bilinen bir şey, gizli saklı bir şey değil. Gittiğimde de yanımda en az 100 kişi olur. Yani orada gerek akrabalarımdan gerek partili arkadaşlarımızdan gerekse dostlarımızdan, onlar da benimle beraber orada olurlar.”

Eker, terör örgütünün burada vahşi bir teşebbüste bulunduğunu söyledi. Amacının belli olduğunu, bayramda büyük ve ses getirecek bir eylem planlandığına dikkati çeken Eker, "Benim şahsımdan veya aile fertlerimden daha çok, orada dediğim gibi benimle beraber yüzlerce masum insan hedeflenmiş. Çünkü tam işte fotoğraflarını da sayın Valimiz göndermiş, video görüntülerini… Yani mezara 25-30 santim mesafede, çepeçevre mermer kaidenin etrafına yerleştirilmiş” değerlendirmesini yaptı.

Eker, ambulansın gelmesi veya başka bir duruma karşı da iki ayrı patlamaya hazır düzeneğin mezarlığa giden yola yerleştirildiğini belirtti.

Ziyaretin bilinmesinden dolayı emniyet güçlerinin mezarlık çevresinde kontrol yaptığı sırada patlayıcıların bulunduğu ifade eden Eker, uçaktan indikten sonra kendisine haber verildiğini, daha fazla detayı bilmediğini kaydetti.

Mehdi Eker, Şair Erdem Bayazıt’ın bir şiirinde geçen “Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm” mısralarını anımsatarak, “Bir canımız var. Allahım, ne zaman, nerede, kimin eliyle, ne şekilde, nasıl alacaksa, Allah'ın takdirindedir. Dolayısıyla geldiği zaman emaneti teslim ederiz Allah'ın izniyle. Allah şerefli ölümler nasip etsin." şeklinde konuştu.

Yorumlar