Meclis’teki sert üsluba otogar örneği verdi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, TBMM’deki sert üsluplu tartışmalara AK Parti ve BDP’li kadın vekillerin ortak hazırladıkları metne katılmamalarını, otogarda çalıştığı dönemden örnek vererek anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’teki sert üsluba otogar örneği verdi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, TBMM’deki sert üsluplu tartışmalara AK Parti ve BDP’li kadın vekillerin ortak hazırladıkları metne katılmamalarını, otogarda çalıştığı dönemden örnek vererek anlattı. Kaleli, "Otogarlarda genelde erkeksi yöntem hakimdir. Ama buna rağmen otogarda çalışan erkek arkadaşlarımız neyi, nerede, nasıl söyleyecekleri konusunda kendilerini kontrol etme becerisine sahiptirler." diye konuştu.
TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Sena Kaleli, Meclis’te ahlaki bir erozyon yaşandığını belirterek, metnin sadece kadınların rahatsızlığı imiş gibi sunulmasını doğru bulmadıklarını söyledi.
Meclis’te yaşanan kavga, küfürlere karşı rahatsızlıklarını geçmişten bu yana dile getirmeye çalıştıklarını anlatan Kaleli, “Ancak ne yazık ki Meclis'in içinde Genel Kurul sırasında yaratılan direnç ve gerilim mevcut. Normal şartlarda direnci enerjiye dönüştürebilirsiniz ama gerilime dönüştürdüğünüz zaman maalesef kontrolden çıkıyor. Bu kontrolsüzlük kadınları değil sadece, bu yanlışları gören tüm erkek arkadaşlarımızı da rahatsız ediyor. Bu sadece kadın meselesi değil. Bu saldırılardan, bu küfürlü konuşmalardan, şiddetten, birçok erkek arkadaşımız da rahatsız. Biz sadece kadın olarak .bundan ricacı konumda değiliz. Bunun mutlaka, derhal ele alınması, dile getirilmesi ve önleminin alınması gerektiği konusunda ısrarcıyız.” dedi.

OTOGAR ÖRNEĞİ

Dün Meclis Genel Kurul kürsüsünde buradaki çevre kirliliğini, kendisinin severek çalıştığı otogarlardan örnek vererek anlatmaya çalıştığına işaret eden Kaleli, otogarlardaki sert rekabete rağmen ,erkek egemenliğinin baskın olduğu bu yerlerdeki üslubun, Meclis’ten daha yumuşak olduğundan söz etti.
CHP’li Kaleli, “Otogarlarda genelde erkeksi yöntem hakimdir. Ama buna rağmen otogarda çalışan erkek arkadaşlarımız neyi, nerede, nasıl söyleyecekleri konusunda kendilerini kontrol etme becerisine sahiptirler. Onların küfür etmediğini, şiddet göstermediğini de iddia etmiyorum. Otogarlarda rekabet serttir. Fiyat, yolcu rekabeti yaşanır ama ayakçılar bile, kadınlara saygılı davranmaya çalışırlar. Bunu küfre dönüştürmemeye çalışırlar.” diye konuştu.

"ALGI OLUŞTURULMASI YANLIŞ"

AK Parti ve BDP’li kadın vekillerin metnine CHP ya da MHP ilgi göstermedi diye ‘kadın vekiller arasında bir dayanışma olmadığı şeklinde bir algı oluşturmanın yanlışlığına dikkat çeken Kaleli, “Bu algının şu anda olmasını samimi bulmuyoruz. Mecliste özellikle AKP kanadında her şey adete satranç oyunu gibi oynanıyor. Metin bizim içim için yetersizdir. Sadece kadınların rahatsızlığı olarak açıklanmasını doğru bulmadık. Taleplerimizi kadın erkek parti farkı gözetmeden hep bir arada vermemiz ve geçmişte yapılanları akıyoruz da şimdi yapılanın üstüne yapıyoruz gibi bir algı oluşturmanın, biz katılırsak katılmayan MHP grubu onaylıyormuş yada uzlaşmıyor gibi bir hava verilmesi doğru değildi.” açıklamasını yaptı.



CİHAN

Yorumlar