Meclis'te yaralanan vekil: Akçeli işleriniz ortaya çıkınca saldırganlaştınız

TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga sırasında yaralanan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te yaralanan vekil: Akçeli işleriniz ortaya çıkınca saldırganlaştınız

TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga sırasında yaralanan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kulkuloğlu, "Ne hikmetse para, pul ilişkileriniz, akçeli işleriniz ortaya çıkınca saldırganlaştınız. Yeter artık." dedi.

Başbakan'a seslenen Kulkuloğlu, "Bu milletin evlatlarına vandal, çapulcu diyen ey Başbakan. Demokrasinin kabesi olan, dualarla açılmış bu gazi Meclis'te dindar, kindar nesil derken, kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına bir bak, 3 hafta içerisinde 3. olay. 28 Şubat'ın yıl dönümünde neyin intikamının peşindesin, ben merak ediyorum. Eminim millet de merak ediyor. Ne hikmetse para, pul ilişkileriniz, akçeli işleriniz ortaya çıkınca saldırganlaştınız. Yeter artık. Vahşetinizle kimsenin sesini kısamazsınız. Bu milletin temsilcilerini susturamazsınız. Saldırsan da, saldırtsan da kesinlikle bu mücadeleden millet adına yılmayacağız, bu mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Eğer azıcık utanma duygun varsa ey Sayın Başbakan istifa et, milletin yakasından düş. Bu millet sana mahkum mu sanıyorsun?" diyen Kulkuloğlu, kavgayı ayırmak amacıyla girdiğini anlattı. "Ağıza alınmayacak şekilde kadınlar, kızla, milletin çocuğu işin içine katılarak küfrediliyor. Ağzını tutmaya çalıştım, baktı 'ben muhalefet milletvekiliyim' dirsek vurdu, yetmedi, yumruk vurdu. O arada kargaşada 4-5 yumruk daha vurdular. Bana biri tekme atmış. Tekme atanın yüzünden kas yırtığı var. 1 ay üzerine basamayacağım. Ben mücadeleye devam edeceğim. Burnumu sıkmış, burnumun içine parmağını sokmuş. Burnumun içindeki mukoza yırtılmış."

Sabah Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in kendisini aradığını açıklayan Kulkuloğlu, kendisine vuranların Metin Külünk, Muhittin Aksak ve başka bir ismin daha olduğunu ifade etti. Çiçek'in bu isimleri alma tenezzülünde dahi bulunmadığını kaydetti.

İş göremez raporu aldığını belirten CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, suç duyurusunda bulunacağını ayrıca tazminat davası açacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar