Meclis'te 'Pis bir pazarlık' tartışması

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı "Pis bir pazarlık" ifadesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te 'Pis bir pazarlık' tartışması

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı "Pis bir pazarlık" ifadesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışma başlattı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Oğan için üç birleşime girmeme cezası talep etti. Bu talep CHP ve MHP tarafından tepkiyle karşılandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın internet yasasının onaylanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı "Pis bir pazarlık" ifadesinden dolayı Meclis'in içtüzük gereği üç birleşimden uzaklaştırma cezası verilmesini talep etti.

Oğan, bu sözün hakaret kasıtlı söylenmediğini belirterek, yanlış bir ifade kullanmaları halinde özür dileyeceklerini kaydetti. Başbakan'ın "Adli Tıp raporlarını nerenize koyacaksınız?" sözlerini hatırlatan Oğan'a AK Partililer tepki gösterdi. Oğan, "Bu cezayı bana parmakla verecekseniz; gelin Sayın Başbakan'ın grup başkanvekilleri burada, gelsin Türk milletinden özür dilesin." dedi. Ahlak cellatlığına burada müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Oğan, Başbakan'ın bu hakaretini sahiplenmediğini dile getirdi. Hakaret kastıyla "Pis bir pazarlık içinde" ifadesini kullanmadığını kaydeden Oğan, "Hakaret etmediğim için özür dilemiyorum. Ama 'pis' ifadesi şık düşmediği için geri alıyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Hakaret kastıyla söylenmişse özür diliyorum deyin. Ne var bunda." diye konuştu. Tartışmalar uzayınca birleşime 10 dakika ara verildi. CİHAN

Yorumlar