Meclis'te Gezi ve Mısır Tartışmaları Sürüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 74. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te Gezi ve Mısır Tartışmaları Sürüyor

Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in konuşmasının ardından tartışma çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Başbakan'ın Mısır'da ölen bir kız için ağladığının eleştirilmediğini ifade etti. İnsani duygusu olan herkesin, her yerde şiddete maruz kalanlar için ağlayabileceğine dikkat çeken Atıcı, "Genel Başkanımızın eleştirisi şudur Sayın Bakan: Demiştir ki Genel Başkanımız Mısır'da ölen bir kıza ağlıyorsun, Türkiye'de Gezi olaylarında ölenler için rahmet bile dilemiyorsun. Konuyu lütfen saptırmayınız. Mısır'da olan olaylarda acaba hükûmetinizin etkisi var mıdır, yok mudur? Suriye'de yaşanan şiddet olaylarında hükûmetinizin etkisi var mıdır, yok mudur?" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise "Gezi'de sizin etkiniz var mı? Gezi'yi körüklediniz mi, körüklemediniz mi?" diye sordu. Tartışmanın ardından Atıcı, "Mısır'da ölenlerin, Suriye'de ölenlerin kanında sizin de parmağınız var. Genel Başkanımız size bunları söyledi ama sizin bunları anlamanız, idrak etmeniz mümkün değil. Siz, dünyaya bir bakıştan bakıyorsunuz, maalesef vicdanınız da bitmiş, maalesef algınız da bitmiş." ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da "Diktatörü ziyarete giden kimdi?" diye sordu. Atıcı, "Gezi'de ölenler için rahmet dilemedikçe hiç kimse sizi affetmeyecek." şeklinde konuştu. Atıcı, Korkmaz'a "Oradan, işkembeden konuşma!" dedi. Korkmaz ise "İşkembe sende var! Terbiyesizlik etme! Utanmaz herif!" karşılığını verdi.

Atıcı ise "Adam gibi gel burada konuş!" diye seslendi. Korkmaz da "Sen kimsin lan!" tepkisini gösterdi. Atıcı, "Hepsini ben sana iade ediyorum." şeklinde konuştu. Korkmaz ise "Utanmaz, rezil! Geç yerine!"

Başkan Akşener, tartışmaya müdahale edip uyardı: "Sayın milletvekili, lütfen. Korkmaz, "Geç yerine! Hakaret etme oradan!" dedi.

Devamında milletvekilleri arasında şu diyalog yaşandı.

Özgür Özel: Sahte kabadayı!
Atıcı: Erkeksen gel!
Korkmaz: Ben erkeğim!
Atıcı: Gel!
Yılmaz Tunç: Sen gel buraya.
Hasip Kaplan: Otur ya, yeterince gergin Meclis zaten.
Atıcı: Gelsene!
Korkmaz: Ne zaman istersen!
Atıcı: Gelsene!
Korkmaz: Tamam, ben böyle çıkıyorum, sen oradan gel!
Tunç: İbrahim Ağabey yapma! Hocam, yapma!
Atıcı: Gelsene! Terbiyesiz adam!

Yorumlar