Meclis'te Daha İyi Tedbirler Alınmalı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dün Meclis’te düzenlenen yumruklu saldırının ardından daha iyi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te Daha İyi Tedbirler Alınmalı

Atalay, "Herhalde bu konularda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Emniyet üzerine çalışıyor, bizim söyleyeceğimiz çok şey yok, hiçbir şekilde böyle birşey hiçbir şekliyle tasvip edilemez." dedi. Bir gazetecinin "Grup toplantıları stada dönüyor, bir önlem alınır mı?" şeklinde bir sorusu üzerine ise Atalay, "Meclis'in konusu, bilemiyorum. Burası bir halk meclisi insanların girişini sonuna kadar yasaklayamazsınız ama her halde kontrol gerekiyor." cevabını verdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Seçim Strateji Toplantısı için AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay, bugünkü toplantıda seçim sonuçlarının analizini yapacaklarını belirterek, seçim kampanyası boyunca her hafta iki defa bir araya gelen kampanya strateji ekibinin, seçim sonucunu analiz için bir araya geleceğini kaydetti. Atalay, "Seçim ortamında kampanyada olumlu, olumsuz yönler, seçim bize ne mesajı verdi, seçimden sonra önümüzdeki konular neler olmalı Başbakanımıza hazırladığımız analizimizin sunumunu yapacağız." dedi.

Her kampanyadan dersler aldıklarını kaydeden Beşir Atalay, "AK Parti'nin 2014 seçim kampanyası dört dörtlük bir kampanyadır, bugüne kadar yürüttüğümüz kampanyalardan tecrübelerimiz var, hem kendimizin hem de birlikte çalıştığımız profesyonel kurumların ve uzmanların tecrübeleri oldu, bu çok olgun bir kampanyaydı, TV reklamları onların konusu, sıralaması, gazete, sosyal medya ilanları, mitinglerimiz, her hafta alandan gelen yeni kamuoyu yoklamaları, şubat ve mart ortası bütün illeri ayrı ayrı çalışan raporlarımız bütün bunlara baktığımızda çok mükemmel bir kampanya yürüttük." ifadelerini kullandı.

Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pozitif bir kampanya yürüttük, muhalefet eleştiriye dayalı, biraz kara kampanya dediğimiz türü benimsedi, esasen bu negatif bir kampanya. Bu analiz ediliyor, bir psikiyatr profesörün çalışması var. Liderlerin seçim konuşmaları, seçim konuşmalarının içerik analizi, kim ne kadar pozitif ifadeler ve veriler kullandı, kim ne kadar negatif kampanya yaptı. Orada şöyle şeyler var 8 ayrı mitingi başbakanımızın ve ana muhalefet genel başkanını izlemiş, vizyon, plan, proje, icraat kavramları başbakanımızda diyelim ki 60 civarındaysa, ana muhalefet liderinde 8 gibi. Onlar neyi kullanmış, bir paralel yapı var, onun ürettiği ses kayıtları var, yolsuzluktur, ses kaydıdır, telefon dinlemesidir vesaire, bunlar tabi analiz. Bunlar üniversitelerin ilgili kürsülerinde çalışılır, iyi tez konularıdır. Strateji ekibi akademisyenlerin de bulunduğu ekip bütün bu konuları çalışıyoruz."

"CUMHURBAŞKANLIĞI GÜNDEMDE YOK"

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçiminin de görüşülüp görüşülmeyeceği sorulan Atalay, "Bunlar seçim analizi bugünkü o konular yok." demekle yetindi.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI

Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yapılan saldırı hakkında şu değerlendirmede bulundu: "O konuda herkes söyleyeceğini söyledi. O herkesi üzen, tatsız birşey. Her halde bu konularda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Emniyet üzerine çalışıyor, bizim söyleyeceğimiz çok şey yok, hiçbir şekilde böyle birşey hiçbir şekliyle tasvip edilemez. Kampanya ortamında, seçim kampanyası biraz da tonu yüksek konuşmaların birazcık volümü yüksekti, ama seçim kampanyası sürecinde hiçbir mitingde, yerde üzücü bir olay olmadı. Hükümet olarak seçimin güvenliğini çok iyi sağladık. Sayımla ilgili bazı yerlerde taşkınlıklar olsa da seçime gölge düşürecek, hiçbir liderin mitingini rahatsız edecek hiçbir olay olmadı. Ama seçimin hemen ertesinde, ilk grup toplantılarının olduğu gün böyle birşey olması hepimizi üzmüştür. Hepimiz tabi Sayın Genel Başkana olan bu tutumu kınıyoruz, başbakanımız da hepimiz de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

Bir gazetecinin "Grup toplantıları stada dönüyor, bir önlem alınır mı?" şeklinde bir sorusu üzerine ise Atalay, "Meclis'in konusu, bilemiyorum. Burası bir halk meclisi insanların girişini sonuna kadar yasaklayamazsınız ama her halde kontrol gerekiyor." cevabını verdi.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Atalay, "Seçimlerin ardından özellikle çözüm sürecinde yeni bir demokratikleşme paketi beklentisi var, yeni bir demokratikleşme paketi bekleyelim mi?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor, çözüm sürecinin faydalarını gördük, bugünkü analiz sonuçlarımızdan birisi de odur. Güneydoğu'da vatandaşlarımızın şiddetten ziyade siyasetin sorun çözeceğine inancı artmıştır, bizim de Güneydoğu'da oylarımız çok artmıştır. Orada sadece BDP ve AK Parti yarışmıştır. Çözüm süreci ve demokratik siyasetin hakim kılınması, şiddeti önleyici en önemli çaredir, bizim de hedefimiz odur, o konuda çalışmalarımız var, onlar devam edecek, oradaki kararlılığımızda en küçük bir tereddüdümüz yok, ama bu sürecin kendine has özellikleri, kuralları, hassasiyetleri var çok dikkatli yürütmek gerekiyor."

Yorumlar