Meclis'te bütçe üzerine görüşmeler devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te bütçe üzerine görüşmeler devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

CHP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, hukuk devletinin oluşmasında etken olacak en önemli unsurun kuvvetler ayrılığı ilkesi ve yargı bağımsızlığı olduğunu söyledi. Yargı bağımsızlığının bir hukuk devletinin en temel unsuru olduğuna dikkat çeken Cengiz, bu bağımsızlığın, yargı mensuplarına verilmiş bir imtiyaz da olmadığını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşan Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu iktidara geldiğinde yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edeceği iddiasını programına koyan AK Parti hükümetlerinin bu alanların her birinde ayrı ayrı başarısız olduğunu kaydetti. Türkoğlu, yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen hükümetin bizzat yolsuzluk ve usulsüzlükle anıldığını savundu.

CHP Grubu adına konuşan Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, büyüklerin "Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü." dediğini aktardı. "Bugün burada iyiyi de, kötüyü de söyleyeceğiz, her daim olduğu gibi hakikati konuşacağız. Bu kutu AK Parti'nin kara kutusu." diyen Erdemir, halkın huzurunda kara kutuyu açacaklarını ifade etti.

"Bugüne kadar doğru yaptıklarınızı övdük, size teşekkür ettik, Allah razı olsun dedik." diyen Erdemir, şöyle devam etti: "Yanlış yaptığınızda ise uyardık, eleştirdik. Hakkı ve hukuku tebliğ ettik. Ne yazık ki dinletemedik, sizi yolunuzdan çeviremedik. Rahat olun, endişe etmeyin. Bir sayın bakana rüşvet iddialarını sormuşlar: 'Ben rahatım demiş. Acaba 'ben rahatım, siz rahat olmayan diğer bakanlara sorun bu soruyu mu demek istemiş? Kendisinin ne kadar rahat olduğu kamuoyunun malumu. Türkiye'nin sıkıntısı işte bu rahatlık. Bu işler, bu organize işler bu kadar rahat olmamalı. Biliyoruz ki, bu işler dünyada bu kadar rahat değil. Böyle bir yolsuzluk ve rüşvet skandalı Japonya'da olsa harakiriye, İsveç'te olsa istifaya, Türkiye'de olsa pişkinliğe yol açıyor. Bu pisliğe, bu rezilliğe, bu ahlaksızlığa, bu kokuşmuşluğa ne söylesek az." Erdemir, daha sonra "AK Parti'nin kara kutusunu açıyorum" diyerek yanında getirdiği kutuyu açtı.

Soru cevap bölümünde ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tutuklu vekillerle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının açık ve net olduğunu belirterek, "Bu konudaki farklı uygulamalar hükümetin tasarrufunda değil. Nihai karar netleşene kadar burada milletvekillerin sizin gibi görevini yürütmesini tercih ederiz." dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda birleşime ara verildi.

CİHAN

Yorumlar