Meclis tarihinde görülmemiş kavga

Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri başlayan dokunulmazlıklar konusunda 30'dan fazla milletvekiliyle katılmak isteyen HDP'liler ile AK Partili vekiller arasında meydan savaşını andıran kavgalar yaşandı

Google Haberlere Abone ol
Meclis tarihinde görülmemiş kavga
TBMM'de dün akşam HDP'li milletvekiliğinin operasyonlar konusundaki açıklamaları nedeniyle çıkan yumruklu kavganın ardından bugün de iki kez kavga çıktı. Çoğunluğunu HDP'li vekillerin oluşturduğu 100'den fazla vekile ait dokunulmazlık dosyasının görüşmeleri çok sert kavgalara sahne oldu. Yaşanan kavga daha önce Meclis tarihinde görülmemiş düzeydeydi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyonda TBMM tarihinde uzun yıllar unutulmayacak bir kavga çıktı. Anayasa Komisyonu’nun başında AK Partili ile HDP milletvekilleri arasında kavga çıktı. Kadın milletvekilleri de kavganın arasında kaldı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım arasında da tartışma yaşandı. Komisyon toplantısına saat 18.00’e kadar ara verildi.



YARALANAN MİLLETVEKİLLERİ

Anayasa Komisyonu Toplantısı’nda çıkan kavgada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca yaralandı. Yaralanan milletvekilleri hastanelere gitti.

KAVGA NEDEN ÇIKTI

Komisyonda verilen arada, milletvekillerinin salona girdiği esnada, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, grup başkanvekili olması nedeniyle HDP'li Çağlar Demirel'e masada yer vermek için yerinden kalkarak yan sandalyeye geçti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, Benli'yi oturduğu yerden kaldırması üzerine AK Parti'li milletvekilleri de Baydemir'e tepki gösterdi. Bu sırada, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Bir nezakettir tutturmuş gidiyorsunuz. Asıl nezaketsiz sizsiniz" diye bağırdı. Sözlü tartışma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AK Parti milletvekillerini sakinleştirmesiyle son buldu.

HDP'Lİ BALUKEN'DEN AĞIR HAKARET

Bozdağ, daha sonra HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'e, "Toplantıyı sabote ediyorsunuz, gerginlik yaratıyorsunuz." dedi. Baluken de Bakan Bozdağ'a "Sen ne karışıyorsun? Eşkıya sensin. Sen adam mısın, hadi oradan." diye bağırdı.

Bu sözler üzerine bazı AK Parti milletvekilleri, Bozdağ'ın arkasına geçerek, Baluken ve HDP'lilere tepki gösterdi. Tartışmanın ardından, HDP'li milletvekilleri Bakan Bozdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Parti'li milletvekillerinin üzerine yürüdü.

Tartışma, kısa sürede AK Parti ve HDP'li milletvekillerinin yumruklu ve tekmeli kavgasına dönüştü. Bu sırada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yere düştü. HDP'lilerin yerdeki milletvekillerine vurduğu görüldü. Toplantı salonundaki dev ekran da yaşanan arbede sırasında kırıldı.

Öte yandan HDP'li kadın milletvekilleri de ellerindeki su şişelerini ve dosyaları Adalet Bakanı Bozdağ'a, fırlattı.

Yorumlar