Meclis kararının çileden çıkardığı muhtar: Hırsızlık var, yolsuzluk var

Şanlıurfa Belediyesi Meclisi'nde Dağ Eteği İkinci Etap Planı’nın iptal edilmesi arazi sahiplerini ve bazı meclis üyelerini çileden çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis kararının çileden çıkardığı muhtar: Hırsızlık var, yolsuzluk var

Şanlıurfa Belediyesi Meclisi'nde Dağ Eteği İkinci Etap Planı’nın iptal edilmesi arazi sahiplerini ve bazı meclis üyelerini çileden çıkardı. Bir meclis üyesi bir daha katılmamak üzere meclisi terk ederken oturumu izleyen arazi sahibi muhtar ise “Yolsuzluk var. Hırsız var. Birinin çıkarı için bizim ikinci etabı iptal ettiniz. Allah da sizi iptal etsin” dedi.

    Şanlıurfa Belediye Meclisi'nde 5 Ekim 2013’te oy birliği ile kabul edilen Dağ Eteği İkinci Etap Planı bugün yapılan Şubat oturumunda iptal edildi. 16 yıl önce tamamlanıp 4 ay önce kabul edilen planın aynı mecliste iptal edilmesi Dağ Eteği köylülerini ve bazı meclis üyelerini çileden çıkardı. Kararın başka bir araziyi plana eklemek için iptal edildiği iddia ediliyor. Karar iptalinin Şubat ayı ikinci oturumunun gergin geçmesine neden olurken Saadet Partisi (SP) Meclis Üyesi Mehmet Cafer, meclise bir daha katılmamak üzere meclisi terk etti. İptal kararına sinirlenen SP’li Meclis üyesi Cafer, “Çıkar sağlamaktan dolayı, meclisteki arkadaşların vicdanlarını ceplerine koyduklarından bu mecliste doğru bir karar alınmadığından dolayı protesto edip bu meclisle aynı havayı teneffüs etmek istemiyorum.” diyerek alkışlar eşliğinde meclisi terk etti.

    Meclisten çıktıktan sonra kameralara konuşan Cafer, “AKP grubu son 5 yıldır zaman zaman bu mecliste maddi menfaat için kararlar aldı. Dağ eteği ikinci etabının iptal kararını aldılar. Bu meclis üyelerinin rüşvet karşılığı iş yaptıklarını ve diğer meclis üyelerinin de onlara alet edildiğini defalarca ilettiğimiz halde tutumlarını devam ettirdiler. Bir kişinin yeşil alanının imar planına dahil edilmesi için Dağ eteği planı iptal edildi. Bu bir kişi için oradaki binlerce arazi sahiplerinin mağdur edilmesidir. Ben buna karşı gelerek bir daha bu meclise gelmeyeceğim.” ifadelerine yer verdi.

    “SİZ KARARI İPTAL ETTİNİZ ALLAH DA SİZİ İPTAL ETSİN!”

    Meclis üyesinin meclisi terk etmesi salonun tepkisini dindirmedi. Bu sefer oturumu izlemeye gelen Dağ Eteği köylüleri ve arazi sahipleri kararın iptaline tepki gösterdi.

    Köy muhtarı Hasan Ertem’in tepkisi sert oldu. Muhtar Ertem, “Yolsuzluk var. Hırsız var. Birinin çıkarı için bizim ikinci etabı iptal ettiniz. Allah da sizi iptal etsin. Menfaat, yolsuzluk başka bir şey yok. Olan imarı neden iptal ettiniz? Hangi gerekçeyle iptal ettiniz? Hiç mi Allah’tan korkunuz yok?” diye sordu. Muhtarın tepkisi diğer arazi sahiplerini de ayaklandırdı. Oturumu izleyen arazi sahiplerinin tepkisinin meclisin işlevini durdurunca güvenlikçiler devreye girdi. Bunun üzerine meclisi yöneten Başkanvekili oturum sonrası köylüleri dinleme kararı verdi. Oturum sonrası kürsüye çıkan muhtar Ertem, yaşanan sorunları anlattı.

    MECLİS OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANACAK
    
    Tepkilerin çığ gibi artması üzerine meclis Başkanvekili İbrahim İletmiş, bir yanlışın olması durumunda meclisi olağan üstü toplantıya çağırıp kararı yeniden ele alacaklarını söyledi. Başkanvekili İletmiş, “Bu konuyu kendimiz belediyemiz, başkanımız ve diğer yetkili arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Bugün meclisimiz bitti ama bunun için, sizin için... böyle bir karar varsa mesele 3 ay önce aldığımız bir kararı iptal ediyoruz. Yani dün aldığımız kararda iptal olur. Çok sorun değil.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar