Meclis Genel Kurulu'ndan notlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 2014 yılı bütçe görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'ndan notlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 2014 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Dün tahliye olan Mustafa Balbay’ın yemin etmesinin ardından partiler adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adına Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Grup Başkanvekili İdris Baluken konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisi adına konuşurken; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bütçe görüşmelerine ilişkin Genel Kurul'da konuşmadı. Kürsüye davet edildiğinde Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün genel başkanın açıkladığı gerekçelerle konuşmasını yapmayacağını ifade etti. Bahçeli, partiler adına yapılan konuşmaların hepsini dinledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise konuşmasını yaptıktan sonra Meclis Genel Kurulu'ndan ayrıldı ve Başbakan'ın konuşmasını dinlemedi. BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak da bütçe görüşmelerinde Genel Kurul'a gelmeyenler arasında yer aldı.

Hükümet adına eleştirilere cevap veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Genel Kurul'a konuşacağı sırada geldi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere diğer parti temsilcilerinin konuşmalarının hiçbiri dinlemedi. Geçen yıl ise Başbakan, Genel Kurul'da konuşmaları dinlemişti. Geçen yıllardan farklı olarak Başbakan konuşmaya başladığı sırada konuşma kitapçığı milletvekillerine dağıtıldı.

BDP'nin 2014 Bütçe Raporu'nda yazdığı şerh metninde kullandığı 'Kürdistan' ifadeleri, yine Genel Kurul'da gerilime yol açtı. Bütçenin bir diğer tartışma konusu ise gönderilmeyen Sayıştay raporları oldu. Muhalefet, raporların gönderilmemesi üzerinden hükümeti eleştirdi. CİHAN

Yorumlar