Meclis Genel Kurulu’nda yas

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan olay TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarını da etkiledi. Genel Kurul’da milletvekilleri, vefat edenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra birleşim kapandı.Soma’da yaşanan maden faciası tüm Türkiye’de...

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu’nda yas

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan olay TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarını da etkiledi. Genel Kurul’da milletvekilleri, vefat edenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra birleşim kapandı.

Soma’da yaşanan maden faciası tüm Türkiye’de olduğu gibi Meclis’te de üzüntü ile karşılandı. Bugün bütün milletvekilleri basın toplantılarını iptal etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek de ABD ziyaretini iptal etti. Genel Kurul ise saat 14.00’da açıldı. Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplanan Genel Kurul’da tek gündem Soma’da yaşanan olaydı. Bahçekapılı, olayın yürekleri dağladığını belirterek, ölenlerin ailelerine baş sağlığı diledi, daha sonra bütün partilerin ortak mutabakatı ile oluşturulan bir metni okudu. Ardından ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Danışma Kurulu önerisinin okunmasının ardından birleşim kapandı. Genel Kurul, çalışmalarına gelecek hafta devam edecek.

CİHAN

Yorumlar