Meclis Genel Kurulu'nda 'sahte imza' tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda 'sahte imza' ile 'parmak' tartışması yaşandı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Mücahit Fındıklı'nın teklifinin komisyona havale imzasında, imzanın TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya ait olmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda 'sahte imza' tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda 'sahte imza' ile 'parmak' tartışması yaşandı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Mücahit Fındıklı'nın teklifinin komisyona havale imzasında, imzanın TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya ait olmadığını iddia etti. Bahçekapılı'nın yerine sahte imza atıldığı iddiası, tartışmaları beraberinde getirdi. Birleşime verilen arada Bahçekapılı'ya telefon açıldı ve imzanın kendisine ait olum olmadığı soruldu. Bahçekapılı da imzanın kendisine ait olduğunu bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 66. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahade ile saat 14.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. 561 sıra sayılı kanun teklifinin görüşmelerine devam edileceğini belirten Yakut, usul tartışması açtı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sayın Başkan, havaleler var burada. Sayın Ayşe Nur Bahçekapılı'nın imzaları olan. Sizden istirham ediyorum. Gerçekten bu imzaları, bu imzayı bir inceleyin, inceleyin. Ayrıca da bir usulsüzlük var." dedi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise "Komisyondan gelen işlerin 48 saat geçmeden AKP grup önerisiyle ya da komisyon ya da hükûmetten birisinin talebiyle görüşülebileceği açıktır." ifadelerini kullandı.

"BU USULÜN DE CILKI ÇIKTI"

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da "Bu usulün cılkı çıktı, her şeyin de cılkı çıktı, kusura bakmayın yani. Böyle kanun yapılmaz. Böyle bir şey olur mu ya! Bu iç tüzük ne işe yarıyor. Daha önce attım, çiğnemiştim içişlerini yaparken. Yine mi atayım herkesin önünde ya! Ayıp ya! Nasıl okuyorsunuz, okuduğunuzu nasıl anlıyorsunuz. Bakın, birleştirilen tekliflerden bir tanesi Sayın Çalışkan ve Sayın Yiğit'in teklifi. TBMM Başkanı, imza yok bize dağıtılan da. Demek ki dağıtmadan önce zamanında imzalatamamışsınız. İmzasız bir havale olur mu? Üstüne kaşeyi bas… Ne zaman imzalattın ya da bana dağıtırken imzalatmamışsın. Sayın Bahçekapılı'nın imzasını birisi atmış yerine. Öyle görünüyor. Bakın orada kaldı bir tanesi, bir tanesi normal imza. Vereceğim, kanunlar kararlar baksın. Sayın Bahçekapılı'nın her yerde imzası var. Onun için, kusura bakmayın. Bu, iç tüzük'e aykırıdır, bunun görüşülmemesi gerekiyor diyor, saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

MHP'li Lütfü Türkkan ise 'Sahtekârlık' ifadesini kullandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise şunları söyledi: "30 Mart tarihinde seçim yapılacak. Bu ülkede yaşayan 51 milyon vatandaş seçmen kütüğüne kayıtlı. Gidecek, oy verecek. Onlar temsilcilerini seçecekler, temsilciler de seçildikleri yerden ellerini kaldırarak oy verecekler. Bakın, biz 12 Haziran seçimlerinde bu milletten yetkiyi aldık. 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.' diyor. Bu oylamalarda, elektronik oylamalarda parmak izi verdiniz." ifadelerini kullandı.

"PARMAK TARTIŞMASI"

Bunun üzerine MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan "Sahtekarlık yapın demiyor. Sahte imza at demiyor. Sahtekarlık yapmak üzere yetki almadınız." dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Elitaş arasında ise parmak tartışması yaşandı.

Elitaş, "Bakın, bu parmaklar milletin parmaklarıdır. Bu parmaklar milleti temsil etmektedir. Buradaki sayı milli iradenin tecellisidir. Bu iç tüzükte yazıyor mu Sayın Vural bana hakaret etmek? Benim sözümü kesmek yazıyor mu? Sayın Vural, bana İç Tüzük'ü gösterirken benim sözümü kesmeyeceksiniz. Bakın, siz, eğer, bu millete meramınızı anlatabilseydiniz sizin parmak sayınız 50 olmazdı. Meramınızı anlatamadığınızdan dolayı size millet parmaklarını vermemiştir. Buradaki kalkan her el, elektronik sisteme giren her oy milletin parmağıdır, milletin elidir. Siz, burada, milleti hor görerek milletten oyu alamazsınız. Milleti hor gördüğünüzden dolayı millet sizi hep 50 milletvekiliyle buraya gönderiyor. Eğer millî iradeye siz saygı duysaydınız, bu milletin parmaklarını siz hor görmeseydiniz millet size gerekli olarak verirdi. Dört gün geçtikten sonra Plan ve Bütçe Komisyonu gündemine almıştır. Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine gelmiş, Meclis Başkanlığı tarafından havale edilmiş konuları birleştirebilir, nitekim onu da yapmıştır. İç Tüzük'e aykırı bir durum yoktur ve bugüne kadarki uygulamalardan farklı bir durum." şeklinde konuştu.

"SAHTEKARLIK VAR MI YOK MU?"

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ise "Burası yüce bir Meclis yani burada sahtekarlık yapılıyorsa hiçbir şeyi konuşmayalım. Sayın Başkan, önce şunu açıklığa kavuşturun: Bu imzalar Sayın Ayşenur Bahçekapılı'nın mı? Sahte bir şey var diye iddia ediyor Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, Burada sahtekarlık var diyor. Ya, arkadaşlar, iddia ediyor. Avukat değil kardeşim, bir yerde sahtekarlık varsa o sahtekarlığın üzerine gitmek benim de görevim. Sayın Başkan, önce bunu açıklığa kavuşturun: Bu tarihler arasında Sayın Bahçekapılı burada mı? Bildiğim kadarıyla yurt dışında.
Bunu bize net bir şekilde, bunu aydınlığa kavuşturmadan hiçbir şey konuşturamazsınız Sayın Başkan burada. Eğer bir yerde bir sahte imza varsa, sahtekarlık yapılmışsa bu yüce Meclisin hakikaten her şeyine yazık. Onun için burada ne konuşayım ben. Sahtekarlık var mı, yok mu? Bunun izahını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime beş dakika ara verdi ve grup başkan vekilleri ile görüştü. Aranın ardından Yakut, "Sayın milletvekilleri, biraz önce yapılan usul tartışması neticesinde, 561 sıra sayılı komisyon raporunun görüşmelerine devam edilmesi yönündeki tutumumda herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ancak, başkanlığımızca komisyonlara havalesi tekemmül etmemiş olduğundan, İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ve arkadaşlarının sıra sayısında yer alan kanun teklifi sıra sayısından çıkartılmıştır. Sıra sayısı yeniden bastırılarak tutanaklara bu şekilde geçecektir." dedi.

Tartışmanın ardından 561 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı.

CİHAN

Yorumlar