Meclis Genel Kurulu'nda Hasip Kaplan'dan Facebook için fotoğraf çekimi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile TBMM Genel Kurulu'nun fotoğrafçısı arasındaki diyalog milletvekillerini güldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda Hasip Kaplan'dan Facebook için fotoğraf çekimi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile TBMM Genel Kurulu'nun fotoğrafçısı arasındaki diyalog milletvekillerini güldürdü. Kaplan, konuşması sırasında kendisini çeken fotoğrafçıya "Sayın Bakan da çıktı mı?" diyerek Bakan Binali Yıldırım'a dikkat çekti. Kaplan, "Facebook'ta basacağım bu fotoğrafı. Benim iki tane Facebook sayfam vardı, Sayın Bakan'ın kapattığını söylüyorlar" dedi. Kaplan'ın bu sözleri üzerine hem Bakan Binali Yıldırım hem de milletvekilleri gülümsedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan milletvekillerini güldürdü. Konuşması sırasında kendisinin fotoğrafını çeken TBMM fotoğraçısına "Teşekkür ediyorum fotoğraflar için. Sayın Bakan da çıktı mı?" diyerek Binali Yıldırım'ı işaret eden Kaplan, "Buradan alırsan, Facebook'ta basacağım. Facebook'a vereceğim bu resmi. Çünkü benim iki tane Facebook sayfam vardı, Sayın Bakan'ın kapattığını söylüyorlar. Yeniden açtırırsak o resmi oraya koyacağım" dedi.

Milletvekilleri Kaplan'ın bu sözleri üzerine gülmekten kendini alamazken, Kaplan Facebook sayfalarının kapatılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şöyle bir şey söylüyorlar; AK Parti hükümetinin Facebook ve Twitter sosyal medya yöneticileriyle görüştüğü, bunun üzerine BDP'nin resmi Facebook sayfası kapatılmış. Sırrı Süreyya Önder de dahil olmak üzere Altan Tan'ın da sayfasını kapatmışlar. Bizim sayfalarımızı kapattılar. Sayın Bakanım fail olarak sizi gösteriyorlar. Biz bu husumeti çözmek zorundayız. Twitter'ın 'hayır' dediğini biliyoruz ama şu Facebook'un İrlanda'daki temsilcisi reklamların vergisini vermemek için bize dokunmuş. Vallahi biz de onlara dokunacağız. Hayatın gerçekliği bunu gerektiriyor. Ama bunun adı sansürdür arkadaşlar." CİHAN

Yorumlar