Meclis Genel Kurulu, Cuma ve Cumartesi de çalışacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu, Cuma ve Cumartesi de çalışacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. AK Parti Grup önergesiyle Meclis Genel Kurulu, Cuma ve Cumartesi günü de çalışma kararı aldı. AK Parti'nin oylarıyla kabul edilen öneriye CHP ve MHP Grubu tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu, Cuma ve Cumartesi günü saat 14.00'de toplanacak. Meclis'te, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını da öngören Yargı Paketi ile Demokratikleşme paketi ele alınacak.

Barış ve Demokrasi Partisi grup önerisi lehinde söz isteyen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise Türkiye ormanlarının 5 milyon hektarına yakınının genç ormanlarla kaplı olduğunu ifade etti.

Bu genç ormanların her yıl 1,2 milyon hektar alanının bakımının yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Bugün, 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiler, 6 ay 1 gün ne yiyip ne içiyor, bunu sorgulamıyoruz. Başka yerlere kaynak aktarırken, hırsızlığı, yolsuzluğu yapanlara kaynak aktarırken, Türkiye'nin milyar dolarlarını soyanları kurtarmak için burada yasalar çıkarırken, bir çırpıda 630 milyon doları Sabah-ATV grubuna toplamasını bilirken, bakan çocuklarının evlerinin kasalarından milyon dolarlar çıkarken, ayakkabı kutularından 4,5 milyon dolar çıkarken, Başbakanın da sahip olduğu 2 tane villanın sit alanını 1. dereceden 3.dereceye çevirerek rant sağlarken, başka yerlerdeki 1. derecedeki sit alanını 3. dereceye çevirerek rant sağlarken, yine birçok AVM'ler yapıp birilerine rant sağlarken, kaynakları buralara aktarmamız gerekiyor, kaynakları doğru yere aktarmamız gerekiyor. Şu altı ay bir gün ne yiyip ne içeceğini sormak zorunda olduğumuz bu işçileri mutlaka kadroya almamız gerekiyor." dedi. CİHAN

Yorumlar