Meclis Dışişleri Komisyonu'nda IŞİD tartışması

Terör örgütü IŞİD'in Musul'da Türk vatandaşlarını rehin alması, Meclis'i karıştırdı. CHP milletvekili Refik Eryılmaz, AK Parti hükümetinin IŞİD'e destek verdiğini söyleyince Dışişleri Komisyonu'nda gergin anlar yaşandı.TBMM'de Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
Meclis Dışişleri Komisyonu'nda IŞİD tartışması

Terör örgütü IŞİD'in Musul'da Türk vatandaşlarını rehin alması, Meclis'i karıştırdı. CHP milletvekili Refik Eryılmaz, AK Parti hükümetinin IŞİD'e destek verdiğini söyleyince Dışişleri Komisyonu'nda gergin anlar yaşandı.

TBMM'de Dışişleri Komisyonu'nda Musul tartışması çıktı. Sakin başlayan toplantıda Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Volkan Bozkır, IŞİD'in Türk vatandaşlarını kaçırmasına tepki göstererek oturumu açtı. Bozkır'ın ardından söz alan muhalefette, IŞİD'e tepki gösterdi. Sıra CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'a gelince ise tansiyon bir anda yükseldi.

Refik Eryılmaz, tepkisini "Bu olayın asıl müsebbibi AKP'nin yanlış dış politikalarıdır. IŞİD'e siz TIR'larla silah gönderdiniz. Sonra IŞİD bizim TIR'larımızı rehin aldı, IŞİD'e destek veren sizsiniz" sözleriyle dile getirdi. Bunun üzerine AKP milletvekilleri Eryılmaz'a tepki göstermeye başladı.

Eryılmaz, Türklerin kaçırılmasından hükümeti sorumlu tutunca da AKP'li komisyon başkanı Bozkır, "Gündemimiz Musul değil" diyerek müdahale etti ve CHP'li vekilin mikrofonunu kapattı. Bunun üzerine Eryılmaz, "Ben bunu burada konuşmayacağım da nerede konuşacağım, muhalefetin konuşmasını engelliyorsunuz" diye tepki gösterdi. Eryılmaz'ı susturmaya çalışan Bozkır'a AKP'li milletvekilleri de destek verdi ve bu arada bağrışmalar yaşandı.

AKP'lilerin baskıları Eryılmaz'ı daha da sinirlendirdi. AKP'li vekillerin "IŞİD'i siz beslediniz, siz desteklediniz, siz silah gönderdiniz, bu senin iftirandır…" tepkileri duyuldu. Tartışma bir süre daha devam etti.

Olay büyüyünce Komisyon Başkanı Bozkır, bağrışmaların daha fazla görüntülenmemesi için basın mensuplarını dışarı çıkardı.

CİHAN

Yorumlar