Mansur Yavaş'tan balkon konuşması: Sonuç alamazsak sevdamız Türkiye olacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da yerel seçimlerin iptaline ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş'tan balkon konuşması: Sonuç alamazsak sevdamız Türkiye olacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da yerel seçimlerin iptaline ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Başvuru öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavaş, daha sonra otelin balkonundan vatandaşlara seslendi. Ankara’da milletin iradesinin sandığa yansıtılmadığını belirten Yavaş, “Türkiye’nin her yerinde nerede iktidar partisi kaybetse sandıklar yeniden sayılıyor. Seçim yenileniyor. Ancak kendi kazanmışsa, demokrasi tecelli etmiştir, sayılmaya ve itiraza gerek yok, itiraz edenlerin adı kışkırtıcı oluyor. Susmayacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Beğendiğimiz kadar çıkarsa yaşasın adalet, beğenmediğimiz karar çıkarsa, ‘Biz saygı duymuyoruz’ diyenlerden değiliz. Biz sevdamız Ankara dedik. Eğer sonuç alamazsak bilsinler ki bundan sonra sevdamız Türkiye olacak.” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş, yerel seçim sonuçlarının ardından seçimlerin iptali için YSK’ya başvuru dilekçesi verdi. YSK’nın yakınında bulunan bir otelde basın toplantısı yapan Yavaş, dışarıda bekleyenlere de otelin balkonundan seslendi. Türkiye’ye örnek olacak şekilde her siyasi görüşten insanın kardeşlik hukukunda, sağ sol demeden, dürüst olanla dürüst olmayanın etrafında birleştiği bir seçim yaşadıklarını belirten Yavaş, Ankara’da başlayan bu birlik ve beraberliğin Türkiye’nin her tarafına yayılacağına dikkat çekti. Yavaş, “Artık sadece Ankara’da değil, Türkiye’de de ortaya çıkarılmaya çalışan fitne, kin, ayrımcılık ne varsa inşallah hep birlikte Türkiye’den söküp atacağız.” ifadesini kullandı.

Bugüne kadar prosedürleri takip ettiklerini ve son seçenek olarak seçim sonuçlarının iptali için yasal itirazlarını yaptıklarını ifade eden Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu demokrasiye sahip çıkma nöbetidir. Bu hakkını hırsızlara çaldırmama nöbetidir. Bize düşen o yaşlıların, hayatında ilk defa oyunu kullananların, gözü yaşlı insanların oyuna sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ancak bizim bu demokratik hakkımızı kullanmamızı bile kışkırtıcılık sayanlar kendileri 1994 yılında 4 defa sayımın sonunda o koltuğa oturduklarını unutmuş görünüyorlar. Yine Türkiye’nin her yerinde nerede iktidar partisi kaybetse sandıklar yeniden sayılıyor. Seçim yenileniyor. Ancak kendi kazanmışsa, demokrasi tecelli etmiştir, sayılmaya ve itiraza gerek yok, itiraz edenlerin adı kışkırtıcı oluyor. Susmayacağız, hakkımızı söke söke alacağız.”

“Beğendiğimiz kadar çıkarsa yaşasın adalet, beğenmediğimiz karar çıkarsa, ‘Biz saygı duymuyoruz’ diyenlerden değiliz.” eleştirisinde bulunan Yavaş, karar verici makamında bulunan yargıçların sunulan kararları dikkate alacaklarını umduğunu ifade etti. Yavaş, “Böyle bir karar çıkarsa koştur koştur daha itirazların sonucunu beklemeden mazbatayı alıp koltuğa oturan şahsı da oradan indirmenin keyfini hep birlikte yaşayacağız.” diye konuştu.

Seçimlerin iptali kararı çıkması halinde yüzde 50’yi geçip seçimi kazanmak istediklerini belirten Yavaş, iptal başvurusunun kabul olmaması durumunda siyasete devam edeceğinin sinyalini verdi. Yavaş şöyle dedi: “Sonucunda da makam ve mevki sevdalısı değiliz. Bir tek amacımız var. Halkın iradesiyle Ankara’nın yönetimine gelmek ve Ankara’yı Cumhuriyetimizin ve Mustafa Kemal’in Başkentine yakışır bir kent haline getirmek istiyoruz. Biz sevdamız Ankara dedik. Eğer sonuç alamazsak bilsinler ki bundan sonra sevdamız Türkiye olacak.” CİHAN

Yorumlar