Mansur Yavaş, ‘Seymen’ kıyafeti giydi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ferfene Günü etkinliğine katılarak 'Seymen' kıyafeti giydi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş, ‘Seymen’ kıyafeti giydi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ferfene Günü etkinliğine katılarak 'Seymen' kıyafeti giydi.

    Abidinpaşa Köşkü’nde yapılan etkinliğe CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Çankaya İlçe Belediye Başkan adayı Alper Taşdelen, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, Seymenler ve misafirler katıldı.

    30 Mart’ta yapılacak seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Yavaş, Başbakan'ın Ankara’yı; sabah işe akşam eve dönülen bir kent, hafta sonları da AVM’lerden ibaret sandığı iddiasını dile getirdi. Yavaş, "Ankara, şehir demek, kent demek, belediye demek, medeniyet demek. Ama bu özelliklerin hiç birisi yok. Nasip olursa Kale’den başlayarak, Ulus kent merkezini ortaya çıkararak bir karar alınmış Sanat Okulu’nu Kent Tarihi Müzesi olacağı yönünde orası da uygun." dedi.

    "Bunu ancak gerçek Ankaralılar yapar Seymen’e kuyruk takanlar değil" diyen Yavaş, "Seymen’in bir ağırlığı vardır. Bir kültürü vardır. Tek başına Seymen ve Bindallı kıyafetlerini tek başınıza giyemezsiniz. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Kıyafetin verdiği mesaj vardır. Dolayısıyla basit bir kıyafet olarak görünen, anlamsızlaştırılan şeyler değildir." ifadesini kullandı.

    Yavaş, "Ankara’yı ilçeleriyle beraber, ne kadar gezilecek yer olduğunu turistlere göstereceğiz. Bu görmeyen gözlerde görecek, iftihar edeceğiniz bir Ankara olacak, gurur duyacağınız bir Ankara olacak. Asla ve asla Başkent kimliğinden vazgeçmeyeceğiz. Gerekirse olimpiyatlara da talip olacağız. Dolayısıyla insanların keyif duyduğu Ankara istiyoruz.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar