Mansur Yavaş, saldırıya uğrayan CHP İlçe Başkanını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Sincan'da bayrak astıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz’ı hastanede ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş, saldırıya uğrayan CHP İlçe Başkanını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Sincan'da bayrak astıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz’ı hastanede ziyaret etti. Yaşanan olayın Ankara’da kirli siyaset isteyen çevreler tarafından yapıldığına dikkat çeken Yavaş, ‘Bu kirli siyasete son vermek için aday olduk. Her türlü kirli siyaseti yapsalar da bu koltukta oturamayacaklar.” dedi. Olayda başından yaralanarak hastaneye kaldırılan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ise grubun yanlarında getirdi satır ve sopalarla saldırdığını ve araya giren güvenlik güçlerinin de grup tarafından darp edildiğini ifade etti.

    CHP Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bir grup partili, bayrak asma tartışması sırasında bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. Sincan'da Oğuzlar Mahallesi 12. Cadde ile Vatan Caddesi kavşağı üzerinde meydana gelen olayda, saldırganlar ellerindeki sopalar ve satırlarla Ömer Yılmaz'ın yanı sıra Gençlik Kolları Başkanı Sercan Çıkın, Sincan Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Ağdoğan, Onur Yüksel ve İl Gençlik Kolları Üyesi Mesut Doğan'ı çeşitli yerlerinden yaraladı. Saldırıda bazı araçların da zarar gördüğü öğrenildi. Yaralanan partililer, Sincan Lokman Hekim Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da, olayda yaralanan Ömer Yılmaz’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yaşanan olayı Başkan adayı Yavaş’a anlatan Yılmaz, bayrakları astıkları sırada bir anda 150 kişilik bir grubun satır ve sopalarla saldırdığını söyledi. Olayda emniyet güçlerini de darp ettiklerini belirten Yılmaz, “Birisi bizim bayrağı yakıyordu. Sivil poliste ‘Yakma kardeşim neden yakıyorsun?’ diye uyardı. Grup onu da dövdü.” dedi. Yılmaz’ın yakınları da ‘İslamiyette bu kadar şiddetin yeri yok.’ diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

    Mansur Yavaş, İvedik’te de aynı sorunu yaşadıklarını söyleyerek “Boşuna aday olmadık. Bu kirli siyasetin son bulmasını istiyoruz. Her türlü kirli siyaseti yaptıktan sonra bu koltukta oturamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

    CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da yaşanan olayla ilgili Mansur Yavaş ile birlikte düzenledikleri toplantıda, emniyet yetkililerinin gereken önlemi almadığını söyledi. CHP üyelerine karşı beşinci saldırının gerçekleştirildiğini belirten Kuşoğlu, Sincan'da maskeli ve eli sopalı kişilerin bayraklama yapan ekiplere saldırdığını belirterek, ilçe başkanı, belediye meclis üyesi adayı ile gençlik kolları üyesi iki kişinin yaralandığını söyledi. Kuşoğlu, emniyet güçlerinin olay yerinden kaçtığını ve olaya müdahale edemediğini ifade ederek pazar günü yapılacak seçimi tehlikede gördüklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar