Mansur Yavaş: Kafamı yastığa koyduğum zaman rahatça uyuyorum

CHP Ankara Büyükşehir belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, sağ, sol kavramlarının artık kalmadığını ve Ankara'nın dürüst ve şeffaf bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Kafamı yastığa koyduğum zaman rahatça uyuyorum

CHP Ankara Büyükşehir belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, sağ, sol kavramlarının artık kalmadığını ve Ankara'nın dürüst ve şeffaf bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyledi. Yavaş, "Ben 10 yıl Beypazarı’nda belediye başkanlığı yaptım. Allah’a çok şükür etrafımı değil esnafı zengin ettim, kendimi değil kentimi zengin ettim. Kafamı yastığa koyduğum zaman rahatça uyuyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Polatlı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. İlk önce seçim otobüsüyle halkı selamlayan Yavaş, meydandan Polatlılara seslendi. "30 Mart’ta inşallah Ankara’da yeni bir dönem başlayacak. 20 yıldır Ankara’yı yöneten zihniyet inşallah sona erecek." diyen Yavaş, yeni dönemin şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını söyledi. Yavaş, "Artık sağ sol kavramları kalmadı. Türkiye’de insanlar dürüst olanlarla dürüst olmayanları, şeffaf olanlarla şeffaf olmayanları, hesap verebilenlerle hesap veremeyenleri ayırıyor. Ben 10 yıl Beypazarı’nda Belediye Başkanlığı yaptım. Allah’a çok şükür etrafımı değil esnafı zengin ettim, kendimi değil kentimi zengin ettim. Kafamı yastığa koyduğum zaman rahatça uyuyorum." dedi.

Belediye Başkanı'nın seçildikten sonra o kentin yedi emini olacağına değinen Yavaş, "İnsanlar malını canını tümüyle belediye başkanına emanet etmişlerdir. O da bu emaneti yerine getirirken insan ayırmadan taraf tutmadan yapmak zorundadır. Maalesef Ankara’da böyle değildir. Bu nedenle aday olduk karşınıza geldik. Seçildikten sonra ben herkesin başkanı olacağım. Partimiz de sevdamız da Ankara olacak." diye konuştu.

Ankara'da yaşanan rant sorununa da değinen Mansur Yavaş konuşmasına şöyle devam etti: "Ankara’da belediye hizmetlerini ucuzlatacağım dediğim zaman karşı çıkıyor. Eskişehir yolunda 7 farklı imar uygulaması var, 7 farklı emsal var. Ankara’yı Eskişehir yolundan ibaret sayıyorlar. Televizyonlarda hatırlayın, 30 tane imar değişikliğiyle 18 katrilyon rant elde edilmiş ben bunu belediyeye aktaracağım dedim benimle aktaramazsın diyerek kavgaya tutuşuyor. Rant kabul de birilerinin cebine girerken giriyor her nasılsa belediyenin kesesine girerken olmuyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Kentli adına herhangi bir rant ortaya çıkarsa vatandaş için hizmet için harcanmak üzere belediyenin kasasına girecek."
CİHAN

Yorumlar