Mansur Yavaş: Benim önceliğim vatandaşlarımın geçim derdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, “Ankara’ya şehre giriş kapıları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Benim önceliğim vatandaşlarımın geçim derdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, “Ankara’ya şehre giriş kapıları yapıldı. Bu kapılar 31 trilyon. Sayın başkanın önceliği nedir bilmiyorum, ama benim önceliğim önce Ankara’da yaşayan vatandaşlarımın geçim derdi.” dedi.

Mansur Yavaş, Ankara Güdül Sorgun Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Programda konuşan Yavaş, yaklaşık bir ay sonra yapılacak belediye seçimlerinin öncelikle tüm ülkeye ve Ankara’ya hayırlı olmasını diledi. Şehre giriş kapıları yapıldığını hatırlatan Yavaş, “Ankara’ya şehre giriş kapıları yapıldı. Bu kapılar 31 trilyon. Sayın başkanın önceliği nedir bilmiyorum, ama benim önceliğim önce Ankara’da yaşayan vatandaşlarımın geçim derdi. Onların huzuru, onların sağlıkta ve eğitimdeki ihtiyacıdır. Sizlerin parasını harcayarak çok gerekli olmayan öncelikleri yapmasını hiç beğenmiyorum. Biraz önce gelirken baktım hepsi çelik konstrüksiyon. Biz onları yıkmayalım, biz onları kaldıralım, Ankara’nın ilçelerine verelim. Bizim bunlardan daha öncelikli ihtiyaçlarımız var.” ifadelerini kullandı.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yurt dışından tanesi 1.500 Euro’ya ağaç ithal ettiğini, Almanya çıkışı 160 Euro olduğuna dikkat çekti. Yavuş, şu eleştirilerde bulundu: "Ben de diyorum ki Sorgun ilçemizde ağaç mı yetişmiyor. Kızılcahamam'da, Çamlıdere'de ağaç mı yetişmiyor da Alman köylüsünü zengin ediyoruz. Bu ülkenin bütün şehirleri bizim hiç ayrım yapmıyoruz. Ancak belediye meclisi kararlarına baktığımız zaman, Melih Bey'in memleketi olan Şanlıurfa’nın bütün ilçelerine para yağdırdığını görüyoruz. Gitsin, oralar da bizim memleketimiz, ama Güdül nereye bağlı, Beypazarı, Nallıhan nereye bağlı. Bundan sonra Ankara’nın bütün ilçeleri abad olacak.”

Şehrin ortasında Ankapark'ın yapılmasını da eleştiren Yavaş, Ankara’nın bütün trafiğinin orada tıkanacağı uyarısında bulundu. Yavaş, “Hadi onu geçtim harcanan para 1 milyar dolar faizli para, yani 2 katrilyon, 300 trilyon. Bakın bütün televizyonlarda söylüyorum, hayır o kadar değil demiyorlar. Peki 2 katrilyon 300 trilyona ne yapılır? Ankara’ya 300 tane hastane, 300 tane okul yapılır. 40 bin tane dar gelirliye konut yapılır. Peki öncelik midir dinazorlu park Allah aşkına. Armada'nın karşısına çelik kafesi Melih Gökçek yaptı, şimdi de geri yıkıyor. Allah hiç kimseye yaptığı bir şeyi yıktırmasın.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar