Mansur Yavaş: Adalet er geç yerini bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazın ardından ilçe seçim kurullarının cevabını beklediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Adalet er geç yerini bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazın ardından ilçe seçim kurullarının cevabını beklediklerini belirtti. “Verdikleri oya ve demokratik iradelerine sahip çıkan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, onlardan bu aşamada sakin bir şekilde adaletin tecelli etmesini beklemelerini ve Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmelerini rica ediyorum.” diyen Yavaş, herkesin süreci demokratik olgunluk içerisinde izlemesinin önemli olduğunu kaydetti. Yavaş, “Birinin bile kılına zarar gelmesi bizi son derece üzecektir. Adalet, hakkaniyet çerçevesinde er geç yerini bulacaktır.” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, yaptığı yazılı açıklamada, pazar günü yapılan mahalli seçimlerde Ankara genelinde kanuna aykırılık ve usulsüzlükler yapıldığını tespit ettiklerini belirtti. Konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğine değinen Mansur Yavaş, “Dün sandık bazında ilçe seçim kurullarına gerekli itirazlarımızı yaptık. Bununla birlikte diğer itirazlarımızı da hazırlıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar takip edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

"OY ÇALMAK EN BÜYÜK AHLAKSIZLIKTIR"

Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminde yapılan usulsüzlüklerin vatandaşa karşı yapılan büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Yavaş, “Bin bir zorlukla seçim sandığına giden ve oyunu kullanan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın oyunu çalmak en büyük ahlaksızlıktır, kul hakkı yemektir. Pazar günü sandık başına giden gençlerimizin geleceğe dair ümitlerini gasp etmek, ilk kez sandık başına giden yavrularımızın sandığa olan inançlarını gölgelemek kimsenin haddine değildir.” açıklamasında bulundu.

“Seçim demokrasinin namusudur. Ankara halkının iradesi sandığa yansıtılmamıştır.” ifadelerini kullanan Yavaş, Ankara’da masa başında yapılan oyunlarla, televizyonda uygulanan algı operasyonu ile ve ilçe seçim kurullarına uygulanan siyasi baskı ile seçim sonucunun iktidar partisi lehine çevirilmesi sağlandığına inandıklarını kaydetti.

"SANDIKLARIN NETLEŞMEMESİ SKANDALDIR"

İstanbul gibi büyük bir metropolün seçim sonucunun akşam saatlerinde belli olmasına rağmen Ankara seçim sonuçlarının sabaha kadar netleşmemesini skandal olarak niteleyen Yavaş şöyle devam etti: “Öne geçtiğimizin belli olması ile gecenin ilerleyen saatlerinde TV'lere veri akışının durdurulması, Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün AKP Genel Merkezi’nde toplantı yapması, silahlı ve sopalı grupların seçim sandıklarının bulunduğu okullara ve toplanma merkezlerine yönelik müdahalelerde bulunması normal bir demokraside kabul edilecek şeyler değildir. Bakanların gece yarısı sandık toplama merkezlerine baskın yapması seçimlerin sonucun değiştirmeye yönelik açık müdahalelerdir. Milletimiz bu baskıları, usulsüzlükleri ve demokratik meşruiyete gölge düşüren adımları ibretle izlemektedir.”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sami Güven’in dün yaptığı, ‘Bir yanlışlık varsa düzeltilecek’ şeklindeki açıklamanın kendileri için teminat olduğunu ifade eden Yavaş, “Seçimin namusunu korumak görevi YSK’ya emanet edilmiştir. Biz de YSK’nın kendilerine yüklenen bu göreve ve emanete sahip çıkmasını YSK’dan beklemek hakkımızdır.” şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK İRADELERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR"

30 Mart’tan bu yana, gencinden yaşlısına tüm vatandaşların seçimlere ve demokrasiye sahip çıktığından dolayı memnun olduğunu kaydeden Yavaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu hak arayışını, hiçbir partinin yönlendirmesi olmadan, her kesimden ve her görüşten vatandaşımız tamamen kendi inisiyatifleriyle sürdürüyor. Verdikleri oya ve demokratik iradelerine sahip çıkan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, onlardan bu aşamada sakin bir şekilde adaletin tecelli etmesini beklemelerini ve Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmelerini rica ediyorum. Herkesin süreci demokratik olgunluk içerisinde izlemesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Tekrar ediyorum birinin bile kılına zarar gelmesi bizi son derece üzecektir. Adalet, hakkaniyet çerçevesinde er geç yerini bulacaktır.” CİHAN

Yorumlar