Manisa'da CHP'liler internet düzenlemesini protesto etti

CHP Manisa İl Gençlik Kolları, TBMM'de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan internet düzenlemesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da CHP'liler internet düzenlemesini protesto etti

CHP Manisa İl Gençlik Kolları, TBMM'de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan internet düzenlemesini protesto etti. Manolya Meydanı’nda toplanan CHP’li gençler, dövizler açarak ve sloganlar atarak Cumhurbaşkanı Gül’ün kanunu veto etmesini istedi. Protestoya Şehzadeler Belediye başkan adayı Semih Babalan ve Yunusemre Belediye başkan adayı Ali Arslan da destek verdi.

Eylemde basın açıklaması okuyan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sertaç Yüksel, söz konusu kanunun onaylanması durumunda bilgisayar ve akıllı telefonlardan internete bağlanan 40 milyon kullanıcının tek tek fişleneceğini iddia etti. Yüksel, “Türkiye’de gün geçmiyor ki yeni bir yasaklama, yeni bir sansür, yeni bir baskı unsuruyla karşı karşıya kalmayalım. Ülkemizde halihazırda birçok yasakla özgürlükler zaten kısıtlanmakta. Gazetecilerin hapiste olduğu, birçok gazetecinin tek suçu işini yapmak olduğu halde işsiz kaldığı bir ortamda basın ve iletişim özgürlüğünden bahsetmek zaten mümkün değil.” dedi. Torba kanuna göre anahtar kelimelerle uygunsuz içerik belirlenip sayfa kaldırılabileceğini dile getiren Yüksel, TİB Başkanı'na internet sitesine erişim engelleme yetkisi verileceğini söyledi: “Yani denmek isteniyor ki, ‘Beğenmediğim internet sitesi veya herhangi bir sayfasını, mahkeme kararı olmadan istediğim gibi engellerim.’ İnternetten korkmakta çok haklısınız, çünkü Gezi Parkı eylemlerinde baskı altına aldığınız basınla ulaştırılmayan haberler, gönüllü muhabirlik yapan milyonlarca eylemci tarafından bütün dünyaya sansürsüz bir şekilde ulaştırıldı. Eylemciler, kendi haber alma teşkilatlarını çok kısa bir zaman içerisinde teknoloji sayesinde kurdu. İktidarın asıl korkusu da gençliktir. Biber gazı ve TOMA'larla durduramadıkları gençliğin iyi kullandığı interneti silah olarak gören iktidar, onun da önüne geçebilmek için seferberlik içine girmiştir.”

Sertaç Yüksel, şöyle devam etti: “Bizden korkmayın. Bizler internet üzerinden sadece haksızlıkların, hukuksuzlukların, hırsızların ve diktatörlerin önüne geçebilmek için örgütleniyoruz. Sizlerin bu konuda endişesi yoksa bizden ve internetten korkmanıza gerek yok.”

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar