Maliye Bakanı Şimşek: Atamalarda tek kriter puan değil

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’de bir soru önergesine verdiği cevapta Maliye Bakanlığı’nda atamalar yapılırken, sadece puan kriterine bakılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Maliye Bakanı Şimşek: Atamalarda tek kriter puan değil

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM’de bir soru önergesine verdiği cevapta Maliye Bakanlığı’nda atamalar yapılırken, sadece puan kriterine bakılmadığını söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in Maliye Bakanlığındaki düşük puanlı adayların daha iyi görevlere atanmaları ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan Mehmet Şimşek yazılı olarak cevap verdi. Turgut Dibek, bu cevabı, "Bakanlık yanıtında ‘Anılan sınavlar sonucunda başarılı olan adayların atamalarında sadece puan kriteri göz önünde bulundurulmamış’ denmektedir. Başarı Bakanlığın kriterlerine göre önemsizdir. Meclis hukuku aykırılığı tespit ettiği halde Bakanlık yaptığı yanlışta diretmektedir." şeklinde yorumladı.

Turgut Dibek, 21 Ocak 2014’te Bakan Mehmet Şimşek tarafından cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi vermişti. Dibek, önergesinde Maliye Bakanlığı’nın 2003, 2004 ve 2006 yıllarında personel alımı için yaptığı ortak sınavlarda düşük puan alan birçok adayın daha iyi puan alanların yerine kadrolara atandığı TBMM Dilekçe Komisyonu raporu ile de kanıtlandığını hatırlatarak, Maliye Bakanlığı’nın 2003, 2004 ve 2006 yıllarında yaptığı, devlet gelir uzman yardımcılığı, vergi denetmen yardımcılığı ve gelir uzman yardımcılığı ortak sınavının ardından gerçekleştirilen atamalarda sınavda düşük puan alan yüzlerce adayın, yüksek puan alanların yerine atandığını kaydetmişti. Ayrıca konu hakkında şikayetleri inceleyen Meclis Dilekçe Komisyonu raporunda “Puanı kendisinden daha düşük olan adaylar, devlet gelir uzman yardımcılığına ve vergi denetmen yardımcılığına atanırken, o adaylara göre puanı daha yüksek olan adayların gelir uzman yardımcılığına atanması idarenin bazı adaylara haksız şekilde avantaj sağladığını göstermektedir. Bakanlığın atama tasarrufunda kullandığı yöntem hukuka aykırı olduğundan işlemler sebep ve konu unsurları bakımından da hukuka aykırıdır” denildiğini hatırlatarak, Komisyona katılan bakanlık temsilcilerinin ise; ortak sınav yapılmasının hata olduğunu, ancak idarenin o dönemde öyle bir takdir kullandığını, daha sonra ortak sınav yapma yönteminden vazgeçildiğini ifade ettiklerini aktarmıştı.

Maliye Bakanı Şimşek de bu önergeye verdiği cevapta "2003, 2004 ve 2006 yıllarında açılan ortak sınavlar, mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiş ve sınava ilişkin yapılan ilanlarda, mezkur sınavın bahsi geçen unvanlar itibariyle birlikte yapılacağı belirtilmiş olup, bu ilanlarda sınav sonucunda kazanan adayların yalnızca puan sıralamasına göre bu mesleklerden herhangi birisine atanacağına ilişkin bir açıklamaya yer verilmemiştir. Anılan sınavlar sonucunda başarılı olan adayların atamalarında sadece puan kriteri göz önünde bulundurulmamış, sınavda başarılı olan adaylar kadro, ihtiyaç, başarı ve görevin özelliği dikkate alınarak kariyer meslek niteliğinde olan bu unvanlardan birine atanmışlar ve süreç içerisinde Bakanlığımızın (Gelirler Genel Müdürlüğünün/Gelir İdaresi Başkanlığının) merkez/taşra birimlerinde görevlerine devam etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, alınan bu kararları ise şöyle savundu: "Dolayısıyla, söz konusu sınavlar ve bu sınavlara dayanılarak yapılan atamalar hukuka uygun olduğundan (ki bu durum ilgili mahkeme kararlan ve Danıştay’da temyiz safhalarındaki kararlarla da sabittir), devlet gelir uzmanı veya vergi müfettişi (mülga vergi denetmeni) olarak atanmak isteyen personelin, yasal mevzuat gereği bu kadrolara atanmaları hukuken mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca sözü edilen yıllarda yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Denetmen Yardımcılığı sınavında başarılı olup Gelir Uzman Yardımcılığı kadrosuna ataması yapılanların Devlet Gelir Uzmanı ya da Vergi Müfettişi (mülga vergi denetmeni) kadrosuna atanmaları hukuken mümkün olmadığı gibi, mesleğin niteliği gereği de mümkün bulunmamaktadır. Zira, belirtilen bu iki meslek grubu ile Gelir Uzmanlarının göreve başlama ve yetiştirilme usulleri ve mesleki nitelikleri birbirinden farklıdır. Anılan yıllarında yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Denetmen Yardımcılığı sınavları yukarıda da izah edildiği ve yargı kararlarında da onaylandığı üzere mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında, hukuka aykırı olmadığı gerek İdare Mahkemelerince gerekse Danıştay tarafından verilen kararlarla da sabitlenmiş bulunan bahsi geçen atamalarla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu tarafından, aynı yarışma sınavı ile mesleğe alınan ancak farklı kadro unvanlarına atananlar arasında, yapılan düzenlemeler sonucunda zaman içerisinde ortaya çıkan statü ve ekonomik farklılıkların giderilmesine yönelik çalışma yapılması tavsiye edilmiştir."
CİHAN

Yorumlar