Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz, Ankara’da resmi törenle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz’la buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz, Ankara’da resmi törenle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Malezya Başbakanı Najib Tun Rakaz’la buluştu. Başbakanlık Merkez Bina’da resmi törenle karşılanan
Rakaz, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, tören kıtasını selamladı. Konuk Başbakan, tören bitmeden heyetle tokalaşmaya doğru gitmek istedi. Bunun üzerine Erdoğan, konuk Başbakanı törenin bitmediği konusunda uyardı.

Törenin ardından Başbakan Erdoğan ve Malezya Başkanı Rakaz, heyetlerle tokalaştı. Karşılama heyetinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile diğer yetkililer yer aldı.Erdoğan ve Rakaz Başbakanlık protokol merdivenlerinde gazetecilere poz vermesinin ardından ikili ve heyetlerarası görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan ve konuk Başbakan Rakaz, ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde ise Malezya Başkanı Rakaz onuruna Ankara Palas’ta yemek verecek.
CİHAN

Yorumlar