Madenci yakınları komisyona alınmayınca tansiyon yükseldi

Zongundak Kozlu’da yaşanan maden faciasında mağdur olan vatandaşlar haklarını aramak için TBMM’ye geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısının yapıldığı salona girmek isteyen madenci yakınları, içeri alınmayınca koridorda güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Madenci yakınları komisyona alınmayınca tansiyon yükseldi

Zongundak Kozlu’da yaşanan maden faciasında mağdur olan vatandaşlar haklarını aramak için TBMM’ye geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısının yapıldığı salona girmek isteyen madenci yakınları, içeri alınmayınca koridorda güvenlik görevlileri ile tartıştı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, bugün Soma’da yaşanan maden faciasında mağdur olanları da ilgilendiren bir tasarıyı görüşmek için toplandı. Toplantı sakin başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, komisyondaki yerini aldıktan sonra görüşmelere geçildi. Komisyon Başkanı Recai Berber, salonun yetersiz olduğunu belirterek, ziyaretçilerin görüşmeleri koridordaki TV ekranından takip etmesini istedi.

Kozlu’dan gelen madenci yakınları bu karara tepki gösterdi. Koridorda güvenlik görevlileri ile tartışan madenci yakınları, yanlarında getirdikleri tabloları kameralara göstererek tepki gösterdi. Tansiyon düşmeyince devreye Komisyon Başkanı Berber girdi. Aralarından seçilen bazı madenci yakınları ile görüşen Berber, durumu sakinleştirmeye çalıştı.

CİHAN

Yorumlar