Lübnan'da askerin görev süresini bir yıl uzatan tezkere kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerinin, görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi. MHP grubu adına...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da askerin görev süresini bir yıl uzatan tezkere kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerinin, görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

MHP grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Meclis'te görüşmeler esnasında yaptığı konuşmada, terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan Türk vatandaşlarına ilişkin henüz bir gelişme olmadığını belirtti. İktidarın ‘rehin’, ‘terör örgütü’ ifadelerini bile kullanamadığını kaydeden Türkeş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili yaşanan gelişmelere ilişkin TBMM’nde bilgilendirme yapmamasını eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başarısız bir politika sergilediğinden söz etti. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise hükümetin dış politikadaki başarısızlığına işaret etti. Tan, Başbakan’ın geçen yıl Temmuz ayında, Gazze'ye gideceğini söylediğini ancak hala bunun gerçekleşmediğine dikkat çekti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Lübnan'da sağlanacak istikrarın, bölge açısından önemli olduğunu söyledi. Bozkır, Suriye kaynaklı güvenlik tehdidi bağlamında Lübnan ordusuna önemli görevler düştüğünü anlattı. Özellikle dış siyasette mahremiyet kuralının bulunduğuna dikkati çeken Bozkır, ancak bu kurala uyulmadığını ve son olarak komisyonda 1915 olaylarına ilişkin bir toplantının basına sızdırıldığı örneğini verdi.

Korutürk ve Türkeş ise Bozkır'ın, komisyondan mahrem bilgilerin basına sızdırıldığı ifadesine tepki gösterdi, böyle bir şey yaşanmadığını dile getirdi. Daha sonra yapılan oylamada, Lübnan'da UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda hükümete yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

CİHAN

Yorumlar