Loğoğlu:AK Parti yolsuzluk ve rüşveti örtmek için HSYK yapısını değiştiriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifini, yolsuzluk ve rüşvet gündemini değiştirmek ve bunların üzerini örtmek amacıyla getirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu:AK Parti yolsuzluk ve rüşveti örtmek için HSYK yapısını değiştiriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AK Parti'nin, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifini, yolsuzluk ve rüşvet gündemini değiştirmek ve bunların üzerini örtmek amacıyla getirdiğini söyledi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Faruk Loğoğlu, "Yargıyı kontrol altına almak isteyebilirsiniz ama yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidecek hakimler ve savcılar her zaman olacaktır." dedi.
Suriye konusunda, İran'ın olmadığı bir ortamda varılacak herhangi bir çözümün kalıcı olmayacağını, bu nedenle İran'ın, Cenevre'de yapılacak toplantıya katılmasını önemsediklerini ifade eden Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Paris'te, ABD Büyükelçiliği'nde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesini yorumladı.

TÜRKİYE ABD İLİŞKİLERİ

"Kerry, 'Türkiye'nin içişlerine karışmıyoruz' diyor. Bunu, ABD'nin Paris Büyükelçiliği'nde diyor. Üstelik, Davutoğlu'nu Amerikan bayrağının önüne koyuyor, kendisi Türk bayrağının önünde konuşuyor.” diye devam eden Loğoğlu, şunları dile getirdi:
“Paris'te Türkiye Büyükelçiliği de var. ABD Dışişleri Bakanı'nın söyleyeceği bir şey varsa bu konuda, bu görüşme Türkiye Büyükelçiliği'nde de olabilirdi. Ama normali, her iki bakan da üçüncü bir ülkede oldukları için daha nötr bir yerde buluşmalarıydı.
Sayın Bakan ve Sayın Başbakan, günlerdir ABD'yi, İsrail'i ve bazı batılı ülkelerini, Türkiye'ye komplo yapmakla suçluyorlardı. Ama Sayın Dışişleri Bakanı'nın yüzünden mutluluk akıyordu görüşmede. Demek ki Kerry'nin yaptığı açıklamadan memnun olmuş. O zaman Sayın Davutoğlu ve Başbakan'ın günlerdir savundukları, 'Bunun arkasında dış güçler var' tezi çöküyor."

CENEVRE-2 TOPLANTISI

Cenevre'de yapılacak Suriye ile ilgili toplantıyı da önemli olarak niteleyen CHP’li Loğoğlu, geçtiğimiz hafta sonu da Paris'te bir toplantı düzenlendiğini anımsattı.
Loğoğlu, Davutoğlu'nun söz konusu toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bütün mesele Esad'ın dışarıda kalması" dediğini belirterek, "Bu ifade, Türkiye'nin, daha doğrusu AKP'nin, Suriye'de barıştan yana olmadığını gösteriyor." sözüne işaret etti.
CHP olarak, Cenevre Konferansı'nın başarıya ulaşmasını istediklerini belirten Loğoğlu, bu kapsamda, İran'ın söz konusu toplantıya katılmasını önemsediklerini ifade etti. Loğoğlu, Suriye konusunda, İran'ın olmadığı bir ortamda varılacak herhangi bir çözümün kalıcı olmayabileceğini belirtti.
Suriye muhalefeti içinde sıkıntıların devam ettiğini anlatan Loğoğlu, bu sıkıntıların aşılmasını istediklerini, çünkü Suriye muhalefeti olmadan yapılacak bir konferansın başarı şansı olmadığını düşündüklerini kaydetti.
Türkiye'nin El Kaide ile komşu haline geldiğini dile getiren Faruk Loğoğlu, "Davutoğlu artık memnuniyetle ellerini ovuşturabilir." dedi.

İRAN KONUSU

İran'ın, zenginleştirilmiş uranyum üretimine son verdiğine ilişkin açıklamasını değerlendiren Faruk Loğoğlu, İran'ın bu tutumunu bölgenin istikrarı bakımından olumlu bulduklarını vurguladı.

“HAYRETE DÜŞTÜM”

6 Büyükelçiler Konferansı’nda Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun konuşmasını dinlediğini de anımsatan Loğoğlu, sözlerini, "Sayın Bakan'ın konuşmasını dinlerken hayretten hayrete düştüm. Sayın Bakan demokrasiden, insan onurundan, hesap verilebilirlikten bahsediyor ve '10 yıl içinde, iktidarın bütün bu bağlamlarda, hiçbir objektif ölçü ve olay yoktur ki bunun aksini göstersin' diyor. Hangi ülkede yaşıyor Sayın Bakan? Türkiye'nin gerçeklerinden bu kadar kopuk bir insan olabilir mi?" diye tamamladı.
CİHAN

Yorumlar