Loğoğlu: İhsanoğlu’na seçimde destek için herkes gönlünden kopanı verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için herkesin gönlünden ne koparsa onu vereceğini söyledi. Loğoğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: İhsanoğlu’na seçimde destek için herkes gönlünden kopanı verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için herkesin gönlünden ne koparsa onu vereceğini söyledi. Loğoğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen her vatandaş, cebinde biraz gücü olan her vatandaş bu seçim sürecine maddi katkı, bağış yaparak ilgi gösterecektir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında ikinci kez Almanya’ya gitti. Ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Faruk Loğoğlu, Kemel Kılıçdaroğlu’nun yakın geçmişte yaptığı ikinci Almanya ziyareti olacağını söyledi. Bu ziyaretin aynı zamanda CHP’nin desteklediği cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden sonra yapılacak ziyaret olması sebebiyle ayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Loğoğlu, “Adayımızı tanıtacak söylemler, hazırlıklarımız broşürlerimiz var. Bunları da beraberimizde götürüyoruz. Adayımızın durumu iyice resmileştikten sonra ve programı elverdiği taktirde yurtdışında bir gezi yapmayı arzu edebilir diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

SİYASETÇİLERİ BİLE SİYASET BUNALTMIŞTIR

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun siyaset dışı bir kişi olduğu yönündeki eleştiriler üzerine Loğoğlu, “Özellikle bunun Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını güçlendiren bir faktör olarak görüyorum. Bir noktada evet Türkiye’de siyaset her zaman olacaktır. Siyaset artık insanlarımızı bunaltmıştır. Siyasetçilerimizi bile siyaset bunaltmıştır. Siyaset üstü veya siyaset dışı bir adayın Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayın ortaya çıkması aslında bunu bir fırsat olarak çoğu vatandaşımız görecektir.” ifadesini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasındaki parayı nasıl temin edeceği yönündeki soru üzerine Faruk Loğoğlu şöyle konuştu: “Herkes gönlünden ne koparsa onu verecektir. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen her vatandaş cebinde biraz gücü olan her vatandaş bu seçim sürecine maddi katkı, bağış yaparak ilgi gösterecektir. Bu ilk tabiî ki, ilk defa olacaktır. Ben Türk halkının cömert olduğunu düşünüyorum. Seçecekleri cumhurbaşkanının maddi nedenlerle sıkıntı çekmemesi gerektiğini düşüneceklerini zannediyorum. Onun için bunun bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.”

“Cumhurbaşkanını halkın seçmesini önemsiyor musunuz?” sorusu üzerine Loğoğlu, bunu çok önemsediğini, milletvekillerinin bile halkın seçtiği milletvekilleri olmadığını aktardı. Milletvekillerini parti yönetiminin parti genel başkanlarının seçtiği insanlar olduğunu belirten Loğoğlu, “O bakımdan devletin başına oturacak cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından yurtiçinde, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız tarafından seçilmesi o makama oturan insanın halka karşı bağlılığını, sorumluğunu artıracak, halkın cumhurbaşkanı olacaktır.” dedi.

Loğoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun milletvekilleri, parti meclis üyeleri ve daha da önemlisi tabanları tarafından destekleneceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar