Loğoğlu: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belli olmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının henüz belirlenmediğini söyledi. Loğoğlu, "Bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bu soruyu genel başkanımıza sordu. Genel başkanımız, bu bağlamda temaslarımızın...

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belli olmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının henüz belirlenmediğini söyledi. Loğoğlu, "Bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bu soruyu genel başkanımıza sordu. Genel başkanımız, bu bağlamda temaslarımızın sürdüğünü ama adayımızın henüz belli olmadığını söyledi." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Almanya’ya gitmek üzere Ankara’dan Atatürk Havalimanı’na geldi. Havalimanında ziyaretine ilişkin açıklama isteyen gazetecilere Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu’nun ziyaretiyle ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Ziyaretine ilişkin Faruk Loğoğlu, yarın Almanya’nın Essen kentinde CHP birliklerinin düzenlediği, büyük buluşma adını verdikleri bir toplantıya katılacaklarını belirtti. Loğoğlu, “Bu toplantıya bölgede yaşayan Türk vatandaşları ve Alman vatandaşlığına geçmiş Türk kökenli dostlarımız, kardeşlerimiz, sosyal demokrat çevreler katılacak. Bir günlük bir gezi fakat bu vesileyle Alman basınına açıklamaları olacak. Bir de yarın sabah çalışma kahvaltısında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle temasları olacak.” dedi.

Vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya teşvik edeceklerini aktaran Faruk Loğoğlu, “Kullanılan oylara sahip çıkılması için çeşitli önlemler alıyoruz. Oylar orada kullanılacak fakat Türkiye’de sayılacak. Yurtdışında 2.8 milyon seçmen var. Bunun ç ok büyük kısmı Almanya’da onun için Almanya’dan başlıyoruz. Ayrıca parti yetkililerimiz oradaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yöntem, oy kullanma, nasıl oy kullanılacak, nelere dikkat edilmeli? O konuda bir de eğitim verecekler. Onları da beraberimizde götürüyoruz. Genel başkanımız yarın akşam Türkiye’ye dönecek.” diye konuştu.

Türkiye’deki gelişmeler izin verdiği ölçüde diğer ülkelere gitmeyi düşündüklerini dile getiren Loğoğlu, Avusturya’da, Belçika’da, Hollanda’da, Fransa’da çok sayıda vatandaş olduğunu, onlara da ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı adayı belli olup olmadığı sorusu üzerine Loğoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “CHP’nin adayı belli olmadı. Daha bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bu soruyu genel başkanımıza sordu. Genel başkanımız, bu bağlamda temaslarımızın sürdüğünü ama adayımızın henüz belli olmadığını söyledi. Nasıl bir aday istediğimiz belli ama kim olacak henüz belli değil.”

CİHAN

Yorumlar