Loğoğlu: Bugünkü durumu öncelikle korkunç bir istihbarat zaafına borçluyuz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bugünkü durumun öncelikle korkunç bir istihbarat zaafına borçlu olunduğunu söyledi. Loğoğlu, "İstihbarat zaafı vardır; çünkü IŞİD'in ve benzeri örgütlerin hamleleri zamanında öğrenilememiş,...

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: Bugünkü durumu öncelikle korkunç bir istihbarat zaafına borçluyuz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bugünkü durumun öncelikle korkunç bir istihbarat zaafına borçlu olunduğunu söyledi. Loğoğlu, "İstihbarat zaafı vardır; çünkü IŞİD'in ve benzeri örgütlerin hamleleri zamanında öğrenilememiş, öngörülememiş, öngörülen unsurları da hükümetimiz tarafından maalesef hafifsenmiştir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, Türkiye'nin çevresinde yangın olduğunu ifade etti. CHP'nin bütün ülkelerin birlik, bağımsızlık ve egemenliklerinin korunmasını istediğini vurgulayan Loğoğlu; çatışmaların, sorunların, ihtilafların diplomasiyle çözülmesinden yana olduklarını ifade etti. Loğoğlu, şöyle dedi: "Bugünkü durumu öncelikle korkunç bir istihbarat zaafına borçluyuz. İkinci olarak bugünkü durumu bir yönetim boşluğu ve zaafına borçluyuz. Üçüncü olarak da bunların hepsini kapsayan bir siyaset eksikliği, hatası, bozukluğuna borçluyuz. İstihbarat zaafı vardır; çünkü IŞİD'in ve benzeri örgütlerin hamleleri zamanında öğrenilememiş, öngörülememiş, öngörülen unsurları da hükümetimiz tarafından maalesef hafifsenmiştir."

Tahliye kararının başkonsolosluğa bırakılmasının büyük hata olduğunu, tahliyenin bir kaçış olmadığını vurgulayan Loğoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun 'rehine değil alıkonduğuna' yönelik açıklamasıyla ilgili ise açıklamaları incitici ve aldatıcı olarak gördüğünü kaydetti. Bütün bölgenin ciddi büyük bir tehdit altında olduğunu dile getiren Loğoğlu, toprak bütünlüğü ve birliklerin tehdit altında olduğunu belirtti.

"HÜKÜMET UYANSIN; DAHA DERİN, CİDDİ FELAKETLERE YOL AÇMADAN SURİYE VE IRAK POLİTİKALARINI DEĞİŞTİRSİN"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Loğoğlu, "Yeni bir tezkereye ihtiyaç var ancak doğru mu olur, hayır doğru olmaz bana göre. Bu noktada ağırlık ve öncelik verilmesi gereken şey diplomasi ve temaslar ile bu işin halledilmesi. Askeri opsiyon masada tutulur ama illa tezkere çıkması gerekmiyor. Belli bir ön hazırlık algılanacağı için temasları olumsuz etkileyebilir." diye konuştu.

El Nusra'nın terör listesine alındığını ve IŞİD'ın de terör örgütü olarak ilan edildiğinin söylendiğini belirten Loğoğlu, IŞİD'in terör örgütü olduğu konusunda bir şüphelerinin olmadığını vurguladı. Terör örgütü ilan edilmesinin, hükümetin eylemleriyle bunu desteklemesi halinde bir anlamı olacağını belirten Loğoğlu, "IŞİD ve benzeri örgütün sağladığı destek sayfalar dolusu uzun. Eleman mali destek gibi, bu söylentileri dile getirdik ama 'hayır bunlar doğru değil' deniyor. Sadece yalanlanıyor ama biz de biliyoruz ki özellikle Türkiye üzerinden IŞİD ve benzeri örgütlerin saflarına geçen bir sürü insan var. Bütün bunlar dururken 'bunlar doğru değil' yalanlaması doğru değil." şeklinde konuştu.

Hükümete uyarılarda da bulunan Loğoğlu, "Hükümet uyansın; daha derin, ciddi, daha kapsamlı felaketlere yol açmadan Suriye ve Irak politikalarını değiştirsin. Terör örgütlerine karşı tavrını netleştirsin, bütün bu adımları biran önce atsın." dedi.

"BU İŞ GECİKTİKÇE HÜKÜMET BİR TÜRLÜ SONUNU GETİREMİYOR"

Meclis bilgilendirmesi konusunda ise Loğoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bir beklentimiz yok ama talebimiz var. Bilgi verme, bilgilendirmenin yeri Meclis'tir. Bu milletin vekilleri gerçekleri bilmek ve halkımızla paylaşılmasıdır. Bu bilgilendirmenin bu hafta yapılacağı söylendi. Bunu bekliyoruz sorun da devam ediyor. Bu iş geciktikçe hükümet bir türlü sonunu getiremiyor. Kapalı oturuma her zaman karşıyız, hiçbir bilgi verilmiyor. Kapalı oturumu gerektiren bir durum da değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye nereye kadar durabilir?" sorusuna ise Loğoğlu, "Bunu cevaplandırması gereken hükümettir. Bizim ne yapıyorsan elini çabuk tut demek olur. Nereye kadar sabreder bilemiyorum; burda önemli olan özgürlüklerine kavuşuncaya kadar zarar gelmeyeceğe kadar çaba göstermesidir. Biran önce özgürlüklerine kavuşturulmasıdır. Acımasız bir terör örgütü." diye konuştu.

Başbakan'ın, "Yağdan kıl çeker gibi çözeceğiz" açıklamasına karşılık Loğoğlu, "Çeksin görelim. Vatandaşlarımız bir kurtarılsın ondan sonra ne olduğunu anlamaya çalışırız. Bölgemiz çok ciddi tehdit altında." Loğoğlu, sözlerini, "AKP seçim derdinde; CHP Türkiye'nin derdinde öyle diyeyim." diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar