'Laf olsun diye ortaya çıkmış bir süreç değil'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Çözüm süreci dediğimiz şey laf olsun diye ortaya çıkmış bir süreç değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Laf olsun diye ortaya çıkmış bir süreç değil'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Feshane'de düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri'nin açılışının arkasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kurtulmuş, Türkiye'de uzunca bir süredir bir algı operasyonu yürütüldüğünü vurgulayarak, "Şu anda Türkiye'de 7 gazeteci, matbuat kartı olmayan lakin gazeteci kimliği bulunan şahıs mahkemelerle muhataptır. Bunlardan bir tanesinin cezası infaz edilmiş ve çıkmıştır. Bu ceza sahaların tümü da basınla ilgili yazı ve ya haber yazarak mahkemelere gitmiş değil" halinde konuştu. 

Çözüm süreci

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, diğer bir gazetecinin, "Nevruzla ilgili beklentileriniz nelerdir? Son yıllarda çözüm sürecindeki dilde bir sertleşme var. Gözle görülmektedir bir aksi gidiş mi var, yoksa sertleşme siyasetin bir gereği mi?" şeklindeki sorusuna da şu cevabı verdi:

"Çözüm süreci dediğimiz şey laf olsun diye ortaya çıkmış bir süreç değildir. 30 sene süren silahlı arbede dönemi, terörle Türkiye'nin her tarafının kana bulandığı bir dönemden bahsediyoruz. 90 yıllık devletin inkar ve asimilasyon politikaları üstüne oturmuş bulunan ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. evvel yurt zihniyetinde mühim bir değişim ortaya çıktı. Devlet, ret, inkar ve asimilasyonu bir tarafa bırakarak, vatandaşlarımızın her birisinin eşit ve hür vatandaşlar olması meselesinde mühim adımlar atıldı."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar