Kuşoğlu: Şantaj kasetleri iddiası, zaafiyet ve yetersizlik göstergesidir

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Bir Başbakanın kendisi dâhil olmak üzere, devletin en üst kademesinin şantaj kasetlerinin olduğunu iddia etmesi, devletin yönetim ve idaresinde açık bir zafiyet ve yetersizlik olduğunun göstergesidir."...

Google Haberlere Abone ol
Kuşoğlu: Şantaj kasetleri iddiası, zaafiyet ve yetersizlik göstergesidir

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Bir Başbakanın kendisi dâhil olmak üzere, devletin en üst kademesinin şantaj kasetlerinin olduğunu iddia etmesi, devletin yönetim ve idaresinde açık bir zafiyet ve yetersizlik olduğunun göstergesidir." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Bülent Kuşoğlu, önergede "Başbakan 22 Nisan 2014 Çarşamba günü yapmış olduğu grup toplantısı konuşmasında, devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı hakkında şantaj kasetlerinin olduğunu söylemiştir. Bir Başbakanın kendisi dâhil olmak üzere, devletin en üst kademesinin şantaj kasetlerinin olduğunu iddia etmesi, devletin yönetim ve idaresinde açık bir zafiyet ve yetersizlik olduğunun göstergesidir." ifadelerine yer verdi.

CHP’li Kuşoğlu, Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:

- Şimdiye kadar bu mevkilerde bulunan kişilere karşı şantaj yapıldığı tespit edilmiş midir?

- Devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’na şantaj yapılacağına dair bilgiler hangi düzeydedir?

- Şantaj kasetlerinin oluşturulmasında sorumlu olan kişi veya kişiler belirlenmiş midir veya bu kasetleri yaptırdıkları ile ilgili şüphe duyulanlar hakkında, soruşturma açılmış veya şimdiye kadar suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

CİHAN

Yorumlar