Kurtulmuş'tan 'üç dönem kuralı' izahatsı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AK Parti'deki üç dönem kuralı hakkındaki soruya canlı yayında cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş'tan 'üç dönem kuralı' izahatsı

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevap veren Kurtulmuş, "Üç dönem kuralıyla ilgili kimi mebus hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun öncelikle kati bir dille reddettiği ama sonra Başbakanı işaret ederek 'Sayın Davutoğlu ile görüşün' dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?" sorusu üstüne bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

3 TEMEL SLOGAN

Kurtulmuş, bu konu için en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kurum etabında 3 ana sloganın "değişim, yenilik ve gençlik" olduğunu, 3 dönem kuralının bunun bir gereği şekilde AK Partili yöneticilerce o süre konulduğunu aktardı.

ÜÇ DÖNEM KURALININ KALKMASI PARTİ GÜNDEMİNDE YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet benzeri devrettiğini hepimizin önünde açıkladığını anlatım eden Kurtulmuş, "Ama neticede tüm bunlar politik kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama neticede bildiğim, partinin gündeminde hiç bir biçimde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu gelişmeleri gazetelerden okuduk" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden mebus namzet adayı bulunduğu bilgisini verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar