Kurtulmuş yeni sürecin adını açıkladı: İhya ve inşa

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, toplantıda Suriye, Güneydoğu'daki hendek-barikat mevzularının konuşulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş yeni sürecin adını açıkladı: İhya ve inşa

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık konutunda gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, toplantıda Suriye, Güneydoğu'daki hendek-barikat mevzularının konuşulduğunu açıkladı. Kurtulmuş, yeni süreç için ise, "Bu süreç, ihya ve inşa süreci olacaktır. Bu iki kelimenin altını çizmek isterim. İhyadan kasıt insanların bu süreçte gerçekten gönüllerinin, ruhlarının, dağılmış olan algılarının bir an evvel ihya edilmesidir." dedi. 

Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Rusya'nın savaş müdahil olması, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınması görülüyor. Rus jetlerinden 6 bin 200 sortinin yüzde 85'i ılımlı muhalefeti ve sivillere yönelik." Yaklaşık 200 bin Suriyeli göç halinde. Olabilecek en kötü senaryo 600 bin kişinin gelmesidir. Gelecek insanları sınırın dışında ağırlamak öncelik hedefimiz.

"TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"

Masada muhaliflerin yer almasını Türkiye telkin etmiştir. Bütün coğrafyası lime lime edilmiş Suriye'nin daha fazla bu durumda kalmaması gerekir. Onurlu barış sürecinin açılması Türkiye acısından öncelikli hedefimizdir.

"EYLEM PLANI DEĞERLENDİRİLDİ"

Geçtiğimiz hafta Ankara'da yaptığımız toplantılarda, teröre karşı mücadeleden sonraki eylem planı değerlendirildi. Oradaki insanlarımızın zihinlerinin ihya edilmesi gerekiyor. Şehirlerin de kendi ruhlarıyla ayağa kaldırılması önceliktir. En kısa zamanda yaralar sarılacaktır.

TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYELERE GEREKENLER YAPILACAK

Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıldı. Özellikle büyük şehirlerde belediyelerin yetkileri artırıldı. Eğer belediyeler halka hizmet sunmak yerine başka işler yapıyorlarsa, teröre destek vermek için ellerinden geleni yapıyorlarsa bunlara da gerekenler yapılacaktır. Kim teröre destek vermişse de bunların hesabı sorulacaktır.

Öncelikle şunu ifade edeyim; Suriye'deki her gelişme Türkiye'yi yakından ilgilendirir. Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız.

SURİYE'YE BİR OPERASYON OLACAK MI?

Öncelikle şunu ifade edeyim; Suriye'deki her gelişme Türkiye'yi yakından ilgilendirir. Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. En çok ilgilendiğimiz husus ise Türkiye'nin güvenliğidir. Her hangi bir saldırıya karşı Türkiye her zaman teyakkuzdadır.

Yorumlar