Kurtulmuş açıkladı: Yüzde 20'si kaldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecinde yolun yüzde 80'inin tamamlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş açıkladı: Yüzde 20'si kaldı

Kurtulmuş, "Çözüm sürecinde fazla aşırı iri fasıla kat edilmiştir. İşin yüzde 80'i bitmiştir. Azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz. Yüzde 20'si kaldı" dedi.

Feshane'de ilk defa düzenlenen Burdur Günleri'ne gelen Kurtulmuş, matbuat mensuplarına izahatlarda bulundu. Nevruz öncesi mesajı sorulan Kurtulmuş, Türklerin ve Kürtlerin tesadüfen bir araya gelmiş iki kamu olmadığını vurgulayarak, "Biz 1100 senedir bu topraklarda yanında yaşıyoruz. Kardeşçe yaşıyoruz. Ve kıyamete kadar yaşayacağız. Silah susacak. Horlama, aşağılama zamanı geride kaldı. Bunun tüm kalıntılarını ortadan kaldıracağız. Bu memleketteki tüm yurttaşlarımız, eşit vatandaşlar şekilde yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

Kurtulmuş, çözüm sürecine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Kanaatimce, çözüm sürecinde fazla aşırı iri fasıla kat edilmiştir. İşin yüzde 80'i bitmiştir. Azgın bir nehirde karşıdan karşıya geçiyoruz. Yüzde 20'si kaldı. Hiçkimse 'Dönelim geriye' diyemez. Bundan sonra art kalan yüzde 20'lik kısmın adımlarını atacağız. Zor bir kısım kalmıştır. Onun farkındayım. Karşıya geçmenin bir adet yolu var. Elbirliğiyle, kolkola gireceğiz ve bu akıntıya kapılmadan karşıya geçeceğiz. Ve bir daha bu memleketin bir adet insanı ölmeyecek. Bir daha bu ülkede silahlar kıyamete kadar susacak."

"KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

ABD Senatosu'nun Türkiye'ye matbuat özgürlüğü meselesinde duydukları kaygıyı dile getiren bir mektup yazmasını da değerlendiren Kurtulmuş, "Hiçbir senatonun yada meclisin Türkiye'ye herhangi bir İkaz yapma hakkı yoktur. Dışarıdan istikbal İkaz mahiyetinde herhangi bir şeye şeref etmeyiz, ciddiye almayız" dedi. 

İyi niyetle söylenmiş, Türkiye'ye yardımı bulunacak sözleri dinlemeye hazır olduklarını belirten Kurtulmuş, "Uyarı tarafını düzeltmemiz lazım. Böyle bir İkaz yapmak kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Algı operasyonu yönetiliyor. Sanki Türkiye'de basının üstünde iri bir baskı varmış ve matbuat mensupları cezaevine atılıyor bunun şeklinde bir algı oturtulmaya çalışılıyor" diye konuştu.

"TAMAMI TERÖR SUÇU İDDİASIYLA YARGILANIYOR"

Yabancı bir heyetle görüşmesinden öncelikle bu konuyla ilgili dün güncel bilgilere baktığını söz eden Kurtulmuş, Türkiye'de Sarı Basın Kartı olmayan 7 matbuat kimliği sahibinin mahkemelerle muhatap olduğunu ve bunların da tamamının terör suçundan yargılandığını söyledi. 

"DAMAT" OLARAK KATILDI

Niğdeli bulunan benzeri Sevgi Kurtulmuş ile ortak Burdur Tanıtım Günleri'ne gelen Numan Kurtulmuş, yöresel lezzetleri tattı, matbuat mensuplarına ikramda bulundu. 

Burdur Tanıtım Günleri'nin resmi açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada da, kendisinin Çanakkale'de savaşmış bir gazinin torunu olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale, bir yüzyıl Önce bu toprakları çizelge koyarak bölmek isteyen, bugün yine bu coğrafyada etnik ve mezhebî kavgalarla, kalanı bir defa daha parçalamak arzulayan yeni emperyalistlere karşı, ayakta duracağımız en iri ruhu bize vermektedir" dedi. 

Kurtulmuş, sözlerini, "Bir daha bu erkeklerin ellerine çizelge alarak bu coğrafyada yeni sınırlar çizmesine müsaade edilmeyecektir" diyerek tamamladı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar