Kürkçü: Twitter’ın kapatılmasına yabancılar kasıklarını tutarak gülüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, Twitter’ın kapatılmasına, yabancı ülkelerdeki parlamenterlerin gülmekten kırıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kürkçü: Twitter’ın kapatılmasına yabancılar kasıklarını tutarak gülüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, Twitter’ın kapatılmasına, yabancı ülkelerdeki parlamenterlerin gülmekten kırıldığını söyledi. Kürkçü, “Ancak beceriksiz acemi bir diktatör kendini böyle madara edebilirdi. Daha birinci gün madara oldu. Cumhurbaşkanı bile Twitter yasağını delip mesaj attı. Başbakan, dünya senin sandığın kadar küçük değil, sen de sandığın kadar büyük değilsin, halkı teslim alamazsın.” dedi.

Kürkçü, Adana’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen “Nevruz” kutlamalarında konuştu. Kürkçü’nün konuşmasından önce Nevruz ateşi yakıldı. Sanatçı Nurcan Demirci konser verdi. Kürkçü, buradaki konuşmasında, “Geçtiğimiz yıl Sayın Abdullah Öcalan’ın önümüze açtığı demokratik siyaset yolu Türkiye’yi çatışmasız savaşsız bir yıla kavuşturdu. Ama biz barış mücadelesini sonuçlarına ulaştıracağız.” diye ifade etti.

Öcalan’ın Amed meydanında okunan mektubunda hükümetin barış işini yapmadığını anlattığını söyleyen Kürkçü, “Hükümet çatışmasızlığa uyuyor ama barışın teminatı olan eşitliğe ve özgürlüğe dair hiçbir siyasi adım atmıyor. Eğer Türkiye’de barış kuracaksanız savaştan arta kalmış her şeyi ortadan kaldıracaksınız. Esareti ortadan kaldıracaksınız, zulmü, hapisliği ortadan kaldıracaksınız. Terörle mücadele yasasını ortadan kaldıracaksınız. Seçimlerde biz de öteki partilerle eşit şansa sahip olacağız. Ama sevgili yoldaşlarım, kardeşlerim, hep birlikte umut ediyorum, bu 30 Mart’ta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 Eylül’ün zalim generallerinden devraldığı yüzde 10 barajını sandıklara gömeceğiz. Ve o sandıkların dibine Tayyip Erdoğan’ı da gömeceğiz.” diye konuştu.

"FİRAVUNLARA ÖZENİYOR"

Kürkçü, Tayyip Erdoğan’dan şikayetçi olan, onun zulmünden, onun diktatörlüğünden, onun özgürlüğe olan düşmanlığından şikayetçi olan herkesin bir seçenek aradığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Firavunlara, despotlara, zalimlere, dünyada lanetle anılan herkese özenerek hepinizin üzerinden Türkiye’ye meydan okuyan bu zalim diktatörü alaşağı etmek boynumuzun borcu olsun. İlk adım 30 Mart seçimleri. Tayyip Erdoğan’ı gömüyoruz arkadaşlar.”

"KASIKLARINI TUTARAK GÜLÜYORLAR"

Halkın en basit, doğrudan ve birbiriyle iletişimini sağlayan sosyal medya aracı Twitter’ın düğmesinin kapatılmaya çalışıldığını anlatan Kürkçü, şöyle devam etti: “Sanıyor ki Tayyip Erdoğan aslında dünya onun beynine sığacak kadar küçük ve onun iktidarı dünyayı kaplayacak kadar büyük. Ama ne oldu. Hepimiz arkasından dolandık birbirimizle konuşmaya başladık. Biraz önce buraya gelirken İsviçreli bir parlamenterin Tayyip Erdoğan’ın yasakları hakkında kendi parlamentosunda konuşmasını dinledim. Adam kasıklarını tutarak gülüyor, diyor ki 'Bu Tayyip Erdoğan var ya Twitter’ı yasaklayacakmış kahkah kah kah… Herkes gülmekten kırılıyor. Bir diktatör ancak beceriksiz acemi bir diktatör kendini ancak böyle madara edebilirdi. Daha birinci gün madara oldu. Daha birinci gün Cumhurbaşkanı bile Twitter yasağını delip mesajını attı. Biz de ona cevap verdik dedik ki. Rojbaş Başbakan, dünya senin sandığın kadar küçük değil. Sen de sandığın kadar büyük değilsin, Nevruz senin yolunu aydınlatsın. Ama halkı asla teslim alamazsın.”

CİHAN

Yorumlar