Kürkçü: Meclis'teki AK Parti çoğunluğu hırsızları Meclis'in önüne getiremedi

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, dün Meclis'e sunulmaya çalışılırken engellenen fezlekelere değinerek, ‘’Meclis'teki AK Parti çoğunluğu hırsızları Meclis'in önüne getiremedi.

Google Haberlere Abone ol
Kürkçü: Meclis'teki AK Parti çoğunluğu hırsızları Meclis'in önüne getiremedi

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, dün Meclis'e sunulmaya çalışılırken engellenen fezlekelere değinerek, ‘’Meclis'teki AK Parti çoğunluğu hırsızları Meclis'in önüne getiremedi. Buna cesaret edemediler. Muhalefetin bütün çabasına rağmen AK Parti vekilleri, hırsızların yanlarında durdular. Ama 30 Mart günü halkın iradesine karşı gelemeyecekler.’’ dedi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde partisinin düzenlediği Nevruz kutlamasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Nevruz'un barış için çok önemli olduğunu söyledi. Kürkçü, "Barışın yolunu siz de bizimle birlikte açacaksınız. Aradan bir yıl geçti. Bu bir yıl AK Parti'ye tanınmış bir süre idi. Ama bu bir yılı heder ettiler. Yarın Diyarbakır Amed meydanında yapacağımız Nevruz kutlamasında sayın Abdullah Öcalan'ın yeni mesajını bekliyoruz." diye konuştu.

HDP ilçe teşkilatı tarafından organize edilen Nevruz kutlaması Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı programa, partinin yöneticileri ve belediye başkan adayları büyük ilgi gösterdi. Programa AK Partili Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve CHP Belediye başkan adayı Ali Büyüker de katıldı.

Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamada, Eş Genel Başkan Ertuğrul Kürkçü, partililerle birlikte halay çekti. Yaptığı konuşmada dün Meclis'e sunulmaya çalışılırken engellenen fezlekelere değindi. Kürkçü, ‘’Meclis'teki AK Parti çoğunluğu hırsızları Meclis'in önüne getiremedi. Buna cesaret edemediler. Muhalefetin bütün çabasına rağmen AK Parti vekilleri, hırsızların yanlarında durdular. Ama 30 Mart günü halkın iradesine karşı gelemeyecekler.’’ şeklinde konuştu.

Alanda bulunan vatandaşlar tarafından 'Hırsız Erdoğan, Hırsız Erdoğan' sloganları arasında konuşmasını sürdüren Kürkçü, şöyle devam etti: ‘’Bugün hepimiz görüyoruz ki barış; emniyete, polise, hükumetlere, meclislere, ordulara emanet edilemeyecek kadar ciddi ve büyük bir şeydir. Barış, halklar tarafından kurulmadığı takdirde asla ve asla hiç kimse sizin için barış kurmayacaktır. Tayyip Erdoğan'a hiçbir şey borçlu değiliz. Diyorum ki Tayyip Erdoğan’a muhtaç değiliz. Hangi hükümet gelirse onunla barış müzakeresi yaparız. Barış kurmak için ister istemez bir hükümet lazım. Askere silahı bırak diyecek olan hükümettir. Yeni yasalar çıkarıp Meclis'e sevk edecek olan hükümettir. Ama AK Parti hükümeti bunu yapamayacaksa, o zaman bunu yapacak olan yeni bir hükümet lazım. Onu da biz buluruz. Biz onu yapacak bir başkasını bulur, onunla işimizi görürüz. Bu Nevruz sayın Öcalan'ın özgürlüğe yaklaştığı gündür. Önümüzdeki yıl barış kurmak için uğraşalım. Savaşı, silahları toprağa gömdüğümüz tarihe kadar, barışı elde etmek için omuz omuza yan yana mücadelemizi sürdüreceğiz.’’ CİHAN

Yorumlar